Recepty z rýb majú svoju obľubu nielen v prímorských oblastiach, ale čoraz viac aj v našich geografických šírkach. Slovenské vody sú bohaté na kvalitné ryby, z ktorých si veru môžeme vyberať. My sme dnes stavili na pstruha a jeho trošku netradičné spracovanie. Rybacie bagety sú jednoduchým receptom, ktorého príprava vám nezaberie viac ako 30 minút.
Čo budeme na prípravu dvoch bagiet potrebovať?
Na pstruha:
- 100 g filet pstruha s kožou
- 2 lyžice olivového oleja
- šťavu z polovice citróna
- soľ
- sušený estragón
Na bagety:
- 2 biele bagety
- 2 paradajky
- 2 vajíčka
- rukolu
- 2 lyžičky majonézy
- 100 g bieleho jogurtu
- čerstvú pažítku
Ako budeme postupovať?
- Pstruha opláchneme, osušíme a časť bez kože potrieme olivovým olejom, pokvapkáme citrónom, osolíme a posypeme estragónom.
- Rozohrejeme suchú panvicu, položíme rybu kožou dole a pečieme ju 10 minút. Potom sporák vypneme a rybu otočíme na druhú stranu, aby došla. Kožu následne oddelíme a rybu nakrájame na plátky.
- Pripravíme dresing a to tak, že vymiešame majonézu, biely jogurt, soľ a nasekanú čerstvú pažítku.
- Vajíčka uvaríme na tvrdo a paradajky nakrájame na tenké plátky.
- Bagety si prekrojíme na polovice, potom pozdĺžne a na suchej panvici ich opečieme z oboch strán do chrumkava.
- Každú polovicu bagety potrieme dresingom, pridáme lístky rukoly, plátky paradajky a vajíčka a na vrch uložíme rybacie kúsky.
- Bagety zavrieme a podávame alebo si ich zabalíme na cesty.
FOTO: Viktória Janov