Recepty z rýb majú svoju obľubu nielen v prímorských oblastiach, ale čoraz viac aj v našich geografických šírkach. Slovenské vody sú bohaté na kvalitné ryby, z ktorých si veru môžeme vyberať. My sme dnes stavili na pstruha a jeho trošku netradičné spracovanie. Rybacie bagety sú jednoduchým receptom, ktorého príprava vám nezaberie viac ako 30 minút.

Čo budeme na prípravu dvoch bagiet potrebovať?

Na pstruha:

  • 100 g filet pstruha s kožou
  • 2 lyžice olivového oleja
  • šťavu z polovice citróna
  • soľ
  • sušený estragón

Na bagety:

  • 2 biele bagety
  • 2 paradajky
  • 2 vajíčka
  • rukolu
  • 2 lyžičky majonézy
  • 100 g bieleho jogurtu
  • čerstvú pažítku

Ako budeme postupovať?

  1. Pstruha opláchneme, osušíme a časť bez kože potrieme olivovým olejom, pokvapkáme citrónom, osolíme a posypeme estragónom.
  2. Rozohrejeme suchú panvicu, položíme rybu kožou dole a pečieme ju 10 minút. Potom sporák vypneme a rybu otočíme na druhú stranu, aby došla. Kožu následne oddelíme a rybu nakrájame na plátky.
  3. Pripravíme dresing a to tak, že vymiešame majonézu, biely jogurt, soľ a nasekanú čerstvú pažítku.
  4. Vajíčka uvaríme na tvrdo a paradajky nakrájame na tenké plátky.
  5. Bagety si prekrojíme na polovice, potom pozdĺžne a na suchej panvici ich opečieme z oboch strán do chrumkava.
  6. Každú polovicu bagety potrieme dresingom, pridáme lístky rukoly, plátky paradajky a vajíčka a na vrch uložíme rybacie kúsky.
  7. Bagety zavrieme a podávame alebo si ich zabalíme na cesty.

FOTO: Viktória Janov

Pridaj komentár