Ďalšia ikona talianskej kuchyne má svoje korene v malom mestečku Amatrice. Táto šťavnatá pochúťka je opäť dôkazom toho, že k uvareniu lahodného talianskeho jedla stačí pár surovín. Stačí len vhodne skombinovať tie správne. My sme si vystačili so slaninou, paradajkami, syrom a troškou vína. Ako bonus sme použili konjakové špagety, ktorých kalorickú hodnotu si hneď obľúbite. Tú správnu chuť a vôňu dodáva celému pokrmu biele víno. Špagety all´amatriciana sú nepochybne neoddeliteľnou súčasťou tamojšej kuchyne. Ak patria talianske jedlá medzi vašich favoritov, tento recept by na vašom menu rozhodne nemal chýbať.
Čo budeme na prípravu dvoch porcií potrebovať?
- 1 balenie konjakových špagiet Slim Pasta BIO v náleve
- 4 plátky slaniny
- 200 ml bieleho vína
- 1 plechovku konzervovaných paradajok (420 g)
- 2 menšie mrkvy
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 menšiu cibuľu
- parmezán na posypanie
- trošku rozmarínu
- soľ a čierne korenie na dochutenie
Ako budeme postupovať?
- Slaninu nakrájajte na pásiky a restujte pri strednej teplote približne 10 minút.
- Keď bude pekne chrumkavá, nechajte ju na papierovej utierke odkvapkať.
- Do prázdneho hrnca vhoďte nakrájanú cibuľu a najemno nakrájanú mrkvu.
- Osoľte a zľahka restujte približne 5 minút.
- Pridajte najemno nadrvený cesnak a rozmarín a ešte chvíľku opekajte, kým nezačne zmes rozvoniavať.
- Potom základ zalejte vínom a varte približne 5 minút.
- Po chvíli pridajte nakrájané konzervované paradajky, hrniec do polovice prikryte pokrievkou, znížte teplotu a za občasného miešania omáčku varte do zhustnutia.
- Medzitým vyberte konjakové špagety z balenia a pod tečúcou vodou ich niekoľkokrát prepláchnite.
- Keď je omáčka hotová, zamiešajte do nej slaninu, soľ, čierne korenie, špagety a ešte chvíľu prehrievajte.
- Na záver naservírujte na tanier, posypte parmezánom a pustite sa do toho.
Tip: omáčku varte dostatočne dlho, aby sa všetky suroviny krásne spojili. Výsledkom bude výrazná a delikátna chuť.