Pórová polenta s pečenými chanterelle hubami a syrovou kešu omáčkou

Pórová polenta s pečenými chanterelle hubami a syrovou kešu omáčkou 2

Pórová polenta s tymianom, praženými hubami a pikantnou syrovou kešu omáčkou je ideálny recept na chladné jesenné večery. V prípade, že si pripravíte huby vopred, je samotná príprava receptu veľmi rýchla. Syrová kešu omáčka sa vmieša do polenty spolu s tymianom a pór sa pridáva až na konci varenia. Pridanie omáčky zmení štandardnú chuť polenty. Huby prinesú receptu výdatnosť a arómu. V prípade, že sa vám nepodarí zohnať chanterelle huby, môžete ako alternatívu použiť vaše obľúbené huby.

Pórová polenta s pečenými chanterelle hubami a syrovou kešu omáčkou

polenta_kesu_omacka_mmagazin2

Predhrejte rúru na 400 °C.

Typy:

1. Dobré chanterelle huby vyberajte podľa ich zlatej farby. Vyhýbajte sa slizkým, tmavým alebo rozpadajúcim sa častiam húb.

2. Na očistenie húb použite najprv kefku na odstránenie nečistôt. Môžete použiť napríklad kefku na zuby.

3. Potom huby rýchlo opláchnite, aby ste sa zbavili nečistôt – v žiadnom prípade ich však nenechávajte namočené vo vode.

Ingrediencie:

500 g chanterelle húb

himalájska soľ

čerstvo mleté čierne korenie

avokádový olej

Postup:

1. Očistite huby.

2. Väčšie huby pokrájajte na polovicu.

3. Huby jemne pokvapkajte avokádovým olejom.

4. Posypte soľou a korením.

5. Pečieme pri 400 °C, 30 – 40 minút.

polenta_kesu_omacka_mmagazin1

Pikantná syrová kešu omáčka:

V prípade, že pripravíte viac omáčky, môžete ju zamraziť a využiť pri ďalšom recepte, alebo jej pridajte viac do polenty.

Ingrediencie:

1 šálka kešu orieškov (namočené do mäkka)

3/4 šálky vody

1 čajová lyžička bieleho misa

1/2 citróna (odšťavený)

1 stredne veľký strúčik cesnaku (nasekaný nahrubo)

1/3 šálky nutričných kvasníc

himalájska soľ a korenie

Postup:

1. Umiestnite všetky ingrediencie do vysokorýchlostného mixéra a vymixujte do hladka.

 

Ingrediencie polenta:

2 póry (nakrájané na tenko a opláchnuté)

1 strúčik cesnaku (nasekaný na jemno)

3 šálky vody

1 šálka polenty (kukuričná krupica)

1/2 šálky pikantnej kešu omáčky

1 polievková lyžica čerstvého tymianu

1/2 lyžičky čerstvo mletej himalájskej soli

1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia

1 polievková lyžica čerstvej petržlenovej vňate (najemno nasekaná)

Postup:

1. Opražte pór na miernom ohni približne 5 minút, kým zmäkne. Môžete použiť kvapku avokádový olej alebo trochu vody bez oleja.

2. Pridajte cesnak a osmažte ďalšiu minútu. Dávajte pozor, aby vám cesnak nezhnedol. Osmažené ingrediencie vyberte z tepla a dajte bokom.

3. V hrnci prevarte 3 šálky vody.

4. Vmiešajte polentu, znížte teplo a občasne miešajte po dobu 5 minút.

5. Upravené ingrediencie odstráňte z tepla, vmiešajte pór a cesnak, pikantnú syrovú kešu omáčku, tymian, soľ a korenie.

6. Pórová polenta sa podáva na vrch s umiestnenými opečenými šampiónmi a petržlenovou vňaťou.

7. Osoľte a okoreňte podľa chuti.

[rawmazing.com]

Pridaj komentár