Celkový čas: 3 hodiny 20 minút
Príprava: 20 minút
Množstvo: 12 porcií
Náročnosť: *
Pomarančovo čokoládový raw cheesecake
Ingrediencie:
Korpus:
1/2 hrnčeka mandlí
1/2 hrnčeka pekanových orechov
4 datle, odkôstkované a namočené do zmäknutia
1/4 hrnčeka raw kakaového prášku
Plnka:
1/2 hrnčeka pomarančovej kôry
2 hrnčeky kešu orechov, namočené do zmäknutia (približne 4 hodiny), opláchnuté a dobre osušené
1 a 1/4 hrnčeka kokosového oleja, roztopeného
1 hrnček čerstvej pomarančovej šťavy ( približne z 3 pomarančov, podľa toho aké sú šťavnaté)
2/3 hrnčeka raw agávového sirupu
1 PL čerstvého strúhaného zázvoru
Postup:
1. Mandle a pekanové orechy spolu najemno rozdrvíme v kuchynskom robote.
2. Pridáme datle a kakao. Opäť poriadne premiešame, aby nám vznikla hustá lepkavá, dobre tvarovateľná zmes, ktorá drží pohromade.
3. 2/3 orechovej zmesi vložíme do pripravenej tortovej formy (vystlanej papierom na pečenie) a rovnomerne ju roztlačíme po celom dne.
4. Zvyšnú 1/3 zmesi si odložíme a použijeme ju ako ďalšiu vrstvu, prípadne ako posýpku na vrch koláča.
5. Pomaranče zbavíme kôry a kôru si odložíme bokom.
6. V mixéri rozdrvíme kešu orechy, pridáme kokosový olej, pomarančovú šťavu a agávový sirup a poriadne premiešame. Mixujeme, až kým nedostaneme hladkú jednoliatu hmotu.
7. Nakoniec pridáme pomarančovú kôru, zázvor a zľahka premiešame.
8. Pripravenú plnku vylejeme na korpus a cheesecake dáme na noc do chladničky.
Tip: Ak chcete cheesecake konzumovať už v ten deň, dajte ho do mrazničky aspoň na 3 hodiny. Ak nie, stačí ho nechať cez noc v chladničke, kde plnka vďaka kokosovému oleju stuhne.
10. Povrch koláča posypeme zvyšnou 1/3 zmesi na korpus a dozdobíme pomarančovou kôrou.
Poznámka šéfkuchára: Ak chceme zvyšnú 1/3 korpusovej zmesi použiť ako ďalšiu vrstvu, musíme si plnku rozdeliť na dve polovice, pričom polovicu nalejeme na korpus a druhú polovicu si odložíme do nádobky, ktorú vložíme nachvíľu do mrazničky (pozor, aby nezmrzla!). Na prvú vrstvu plnky najemno rozdrobíme zvyšok korpusovej zmesi, posypeme pomarančovou kôrou a opatrne zalejeme zostávajúcou plnkou.
[Lenka/rawmazing.com]