Pomarančovo čokoládový raw cheesecake

Pomarančovo čokoládový raw cheesecake

 

Celkový čas: 3 hodiny 20 minút

Príprava: 20 minút

Množstvo: 12 porcií

Náročnosť: *

 

 

Pomarančovo čokoládový raw cheesecake

raw_cheesecake_mmagazin1

Ingrediencie:

Korpus:

1/2 hrnčeka mandlí

1/2 hrnčeka pekanových orechov

4 datle, odkôstkované a namočené do zmäknutia

1/4 hrnčeka raw kakaového prášku

Plnka:

1/2 hrnčeka pomarančovej kôry

2 hrnčeky kešu orechov, namočené do zmäknutia (približne 4 hodiny), opláchnuté a dobre osušené

1 a 1/4 hrnčeka kokosového oleja, roztopeného

1 hrnček čerstvej pomarančovej šťavy ( približne z 3 pomarančov, podľa toho aké sú šťavnaté)

2/3  hrnčeka raw agávového sirupu

1 PL čerstvého strúhaného zázvoru

 

Postup:

1. Mandle a pekanové orechy spolu najemno rozdrvíme v kuchynskom robote.

2. Pridáme datle a kakao. Opäť poriadne premiešame, aby nám vznikla hustá lepkavá, dobre tvarovateľná zmes, ktorá drží pohromade.

3. 2/3 orechovej zmesi vložíme do pripravenej tortovej formy (vystlanej papierom na pečenie) a rovnomerne ju roztlačíme po celom dne.

4. Zvyšnú 1/3 zmesi si odložíme a použijeme ju ako ďalšiu vrstvu, prípadne ako posýpku na vrch koláča.

5. Pomaranče zbavíme kôry a kôru si odložíme bokom.

6. V mixéri rozdrvíme kešu orechy, pridáme kokosový olej, pomarančovú šťavu a agávový sirup a poriadne premiešame. Mixujeme, až kým nedostaneme hladkú jednoliatu hmotu.

7. Nakoniec pridáme pomarančovú kôru, zázvor a zľahka premiešame.

8. Pripravenú plnku vylejeme na korpus a cheesecake dáme na noc do chladničky.

Tip: Ak chcete cheesecake konzumovať už v ten deň, dajte ho do mrazničky aspoň na 3 hodiny. Ak nie, stačí ho nechať cez noc v chladničke, kde plnka vďaka kokosovému oleju stuhne.

10. Povrch koláča posypeme zvyšnou 1/3 zmesi na korpus a dozdobíme pomarančovou kôrou.

Poznámka šéfkuchára: Ak chceme zvyšnú 1/3 korpusovej zmesi použiť ako ďalšiu vrstvu, musíme si plnku rozdeliť na dve polovice, pričom polovicu nalejeme na korpus a druhú polovicu si odložíme do nádobky, ktorú vložíme nachvíľu do mrazničky (pozor, aby nezmrzla!). Na prvú vrstvu plnky najemno rozdrobíme zvyšok korpusovej zmesi, posypeme pomarančovou kôrou a opatrne zalejeme zostávajúcou plnkou.

[Lenka/rawmazing.com]

Pridaj komentár