Celkový čas: 6 hodín

Príprava: 30 minút

Množstvo: 8-10 porcií

Náročnosť: *

Pomarančovo-čokoládová raw torta s lieskovými orieškami a karamelovou polevou

pomarancovo_cokoladova_raw_torta_mmagazin1

Korpus:

Ingrediencie

1 šálka lieskových orieškov

3 datle (nahrubo nasekané, mäkké)

1 lyžica vody (upraviť podľa potreby)

Postup:

1. Umiestnite lieskové oriešky do kuchynského robota a mixujte do hladka.

2. Pridajte datle a vodu. Mixujte, kým sa ingrediencie dobre nezmiešajú a kôra nebude zlepená.

3. Zmes dáme do tortovej formy a rovnomerne ju roztlačíme po celom dne.

pomarancovo_cokoladova_raw_torta_mmagazin2

Ganache (čokoládová poleva):

1 šálka kakaového prášku

1 šálka organického javorového sirupu (nie raw)

1/2 šálky kokosového oleja (rozpustený)

1 šálka lieskových orechov (nahrubo nasekané)

1 lyžička organickej pomarančovej arómy

3 lyžice pomarančovej kôry

štipka himalájskej soli

Postup:

1. Vyšľahajte kakaový prášok, javorový sirup a kokosový olej do hladka.

2. Ručne vmiešajte lieskové orechy, pomarančovú esenciu, pomarančovú kôru a soľ.

3. Zalejeme kôru a chladíme najmenej 30 minút, ale nie viac ako hodinu (ak stvrdne, poleva nebude lepiť).

Karamelová poleva:

1 šálka zmäkčeného kokosového masla (nie kokosový olej)

3/4 šálky organického javorového sirupu

1/4 šálky pomarančového džúsu

1 šálka nasekaných lieskových orieškov

2 lyžice pomarančovej kôry

Postup:

1. Vyšľahajte kokosové maslo, javorový sirup a pomarančový džús do hladka.

2. Vmiešajte lieskové orechy s pomarančovou kôrou.

3. Zmiešané ingrediencie mrazte po dobu 20 minút. Premiešajte a opäť umiestnite do chladu po dobu ďalších 20 minút. Premiešajte a potom na vrch neneste ganache vrstvu.

4. Nastúhajte pomarančovú kôru.

5. Pomarančovo-čokoládová raw torta by mala odstáť aspoň 6 hodín.

Pridaj komentár