Celkový čas: 6 hodín
Príprava: 30 minút
Množstvo: 8-10 porcií
Náročnosť: *
Pomarančovo-čokoládová raw torta s lieskovými orieškami a karamelovou polevou
Korpus:
Ingrediencie
1 šálka lieskových orieškov
3 datle (nahrubo nasekané, mäkké)
1 lyžica vody (upraviť podľa potreby)
Postup:
1. Umiestnite lieskové oriešky do kuchynského robota a mixujte do hladka.
2. Pridajte datle a vodu. Mixujte, kým sa ingrediencie dobre nezmiešajú a kôra nebude zlepená.
3. Zmes dáme do tortovej formy a rovnomerne ju roztlačíme po celom dne.
Ganache (čokoládová poleva):
1 šálka kakaového prášku
1 šálka organického javorového sirupu (nie raw)
1/2 šálky kokosového oleja (rozpustený)
1 šálka lieskových orechov (nahrubo nasekané)
1 lyžička organickej pomarančovej arómy
3 lyžice pomarančovej kôry
štipka himalájskej soli
Postup:
1. Vyšľahajte kakaový prášok, javorový sirup a kokosový olej do hladka.
2. Ručne vmiešajte lieskové orechy, pomarančovú esenciu, pomarančovú kôru a soľ.
3. Zalejeme kôru a chladíme najmenej 30 minút, ale nie viac ako hodinu (ak stvrdne, poleva nebude lepiť).
Karamelová poleva:
1 šálka zmäkčeného kokosového masla (nie kokosový olej)
3/4 šálky organického javorového sirupu
1/4 šálky pomarančového džúsu
1 šálka nasekaných lieskových orieškov
2 lyžice pomarančovej kôry
Postup:
1. Vyšľahajte kokosové maslo, javorový sirup a pomarančový džús do hladka.
2. Vmiešajte lieskové orechy s pomarančovou kôrou.
3. Zmiešané ingrediencie mrazte po dobu 20 minút. Premiešajte a opäť umiestnite do chladu po dobu ďalších 20 minút. Premiešajte a potom na vrch neneste ganache vrstvu.
4. Nastúhajte pomarančovú kôru.
5. Pomarančovo-čokoládová raw torta by mala odstáť aspoň 6 hodín.