Môže to byť prekvapenie pre hostí, pochúťka pre záhradnú párty alebo jedlo, ktoré si zamiluje každá domácnosť. Presne taký môže byť nakladaný hermelín, ktorý si vďaka projektu Zrodené v EÚ môžete pripraviť trošku ináč. Vďaka naloženiu do kvalitného oleja hermelín dlho vydrží a naviac sa výborne rozleží. To však nie je ani zďaleka všetko.

Čo budeme na 4 porcie potrebovať?

  • 4 hermelíny
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 veľkú cibuľu
  • Mletú papriku
  • Korenie
  • Mletú majoránku
  • 4 stonky čerstvej majoránky
  • 0,5 l kvalitného oleja (repkový, slnečnicový)
  • Podľa preferencií môžeme pridať viac cesnaku, cibule, kyslé uhorky alebo chilli papričky

Ako budeme postupovať?

  1. Každý syr rozkrojte na polovicu a každú spodnú polovicu potrite roztlačeným cesnakom.
  2. Potom posypte červenou paprikou (záleží na vás, či štipľavou alebo sladkou), mletým korením, majoránkou a pridajte koliesko cibule.
  3. Priklopte druhou polovicou a umiestnite do pohárov.
  4. Zasypte ďalšou cibuľou, pridajte niekoľko stoniek čerstvej majoránky a môžete pridať aj štipľavú papričku (podľa chuti).
  5. Zalejte kvalitným olejom a pohár zatvorte.

Pokiaľ necháte poháre v teplej miestnosti, hermelín bude hotový približne za 3 dni. Pokiaľ ich chcete uchovať dlhšie, uložte ich do chladničky, kde sa vám doba nakladania zdvojnásobí.

Pridaj komentár