Ak ste sa rozhodli tento rok trošku v rámci sladenia ubrať a chcete prehodnotiť či zmeniť svoje stravovacie návyky, pozmeňte receptúru hneď pri pečení vašich vianočných dobrôt. A ak sa vám nebodaj naozaj nechce piecť a tráviť čas v kuchyni, zabezpečte si low carb a low fat vianočné pečivo, po ktorom rozhodne nepriberiete a navyše si ešte aj pochutíte.
Čo budeme na vianočné perníky v low carb verzii potrebovať?
- 100 g slnečnicovej múky
- 2 lyžice xylitolu
- 2 lyžice kakaa
- 1 lyžicu kokosového oleja
- 1 lyžicu čakankového sirupu
- 1 vajce
- 2 lyžice kypriaceho prášku do perníka
- ½ lyžičky xantánovej gumy
- trošku soli
Ako budeme postupovať?
- Všetky sypké suroviny dôkladne rozmiešame v miske.
- V druhej miske si rozšľaháme vajce a kokosový olej.
- Spojíme sypkú a tekutú zmes dokopy a dôkladne rukami premiesime.
- Následne spracované cesto zabalíme do fólie a uložíme na niekoľko hodín do chladničky.
- Po odpočinutí cesto vyvaľkáme a vykrajujeme požadované tvary.
- Premiestnime vykrojené koláčiky na plech s papierom na pečenie.
- Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180°C približne 10 minút.