Ak ste sa rozhodli tento rok trošku v rámci sladenia ubrať a chcete prehodnotiť či zmeniť svoje stravovacie návyky, pozmeňte receptúru hneď pri pečení vašich vianočných dobrôt. A ak sa vám nebodaj naozaj nechce piecť a tráviť čas v kuchyni, zabezpečte si low carb a low fat vianočné pečivo, po ktorom rozhodne nepriberiete a navyše si ešte aj pochutíte.

Čo budeme na vianočné perníky v low carb verzii potrebovať?

  • 100 g slnečnicovej múky
  • 2 lyžice xylitolu
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžicu kokosového oleja
  • 1 lyžicu čakankového sirupu
  • 1 vajce
  • 2 lyžice kypriaceho prášku do perníka
  • ½ lyžičky xantánovej gumy
  • trošku soli

Ako budeme postupovať?

  1. Všetky sypké suroviny dôkladne rozmiešame v miske.
  2. V druhej miske si rozšľaháme vajce a kokosový olej.
  3. Spojíme sypkú a tekutú zmes dokopy a dôkladne rukami premiesime.
  4. Následne spracované cesto zabalíme do fólie a uložíme na niekoľko hodín do chladničky.
  5. Po odpočinutí cesto vyvaľkáme a vykrajujeme požadované tvary.
  6. Premiestnime vykrojené koláčiky na plech s papierom na pečenie.
  7. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180°C približne 10 minút.

Pridaj komentár