Plnený kel s pohánkou na poľský spôsob

Plnený kel s pohánkou na poľský spôsob 2

Celkový čas : 45 minút

Príprava : 30 minút

Varenie : 15 minút

Množstvo : 4-6 porcií

Náročnosť : **

 

 

Plnený kel s pohánkou na poľský spôsob

mmagazin2

Ingrediencie:

12 kelových listov

Plnka:

2 vrecká pohánky

1 stredne veľká cibuľa

2-3 hrste sušených hríbov

1 vajce

2 lyžice masla na vyprážanie

Soľ, korenie, citrónová šťava podľa chuti

Omáčka:

Cca 300 ml vody na namočenie hríbov

75 ml smotany na varenie

¼ šálky vody

1 PL pšeničnej múky

2 lyžice zemiakového škrobu

Soľ, korenie, citrónová šťava podľa chuti

Postup:

1. Deň vopred si namočíme hríby do vody.

2. Pripravíme si kelovú hlavu a najprv z nej odtrhneme 4 vonkajšie listy, ktoré neskôr ponoríme na dno hrnca, odstránime aj ostatné listy a dáme si variť vodu. Do vriacej vody vložíme listy a varíme ich niekoľko minút, kým zmäknú.

3. Uvaríme si dve vrecká pohánky, scedíme vodu z hríbov a odložíme si ju, neskôr ju budeme potrebovať, hríby nakrájame na cca centimetrové kúsky. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na masle, pridáme hríby a varíme niekoľko minút. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou a ingrediencie spojíme do kaše pridaním 1 rozšľahaného vajíčka.

4. V tomto okamihu si pripravíme hríbovú omáčku z odloženej vody, ktorú ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. V šálke si vyšľaháme smotanu a múku, ktoré pomaly primiešame za stáleho miešania do hrnca a tým získame silnú smotanovú omáčku.

5. Plnku s pohánkou premiešame a vložíme do kelových listov, preložíme a servírujeme s omáčkou.

 

[Veronika/magicznyskladnik.pl]

Pridaj komentár