Celkový čas: 4 hodiny 25 minút
Príprava: 25 minút
Množstvo: 4
Náročnosť:*
Plnené raw šampiňóny s kešu-cesnakovou omáčkou a rozmarínom
Ingrediencie:
4 veľké Portobella šampiňóny, klobúčiky
3 hrnčeky na kocky nakrájaných paradajok
1 hrnček nakrájanej sladkej cibule (prípadne šalotky)
1/4 hrnčeka plus 2 PL tamari omáčky
2 PL kokosového nektáru, prípadne iné prírodné tekuté sladidlo
4 hrnčeky špenátu, natrhaný
1/2 hrnčeka Kalamata olív, nasekané
1/2 hrnčeka píniových orieškov
himalájska soľ a korenie podľa chuti
Kešu-cesnaková omáčka s rozmarínom:
1 hrnček kešu orechov, namočené cez noc, opláchnuté a osušené
1/2 hrnčeka vody
1 strúčik cesnaku
1 ČL čerstvého rozmarínu, najemno nasekaný
himalájska soľ a korenie podľa chuti
Postup:
1. Klobúčiky šampiňónov potrieme z vonku i z vnútra 2 PL tamari omáčky.
2. Do väčšej misky dáme polovicu paradajok a cibule, primiešame 1/4 hrnčeka tamari omáčky a kokosový nektár. Poriadne premiešame, aby boli všetky kúsky rovnomerne pokryté omáčkou. Rozložíme na nepriľnavý papier na pečenie a dáme do sušičky spolu s hubovými klobúčikmi. Sušíme 2-4 hodiny na 45 stupňov.
3. Do kuchynského robota dáme kešu orechy, vodu a cesnak a nahladko rozmixujeme. Pridáme najemno nasekaný rozmarín a dochutíme soľou a korením.
4. Keď sú paradajky a cibuľa dostatočne usušené, zmiešame ich so zvyšnými paradajkami, cibuľou, natrhaným špenátom, olivami a píniovými orieškami. Dochutíme soľou a korením.
5. Klobúčiky húb plníme zeleninovou zmesou a vrch polejeme kešu-cesnakovou omáčkou.
[Lenka/rawmazing.com]