Plnené raw šampiňóny s kešu-cesnakovou omáčkou a rozmarínom

513
Plnené raw šampiňóny s kešu-cesnakovou omáčkou a rozmarínom 2

 

Celkový čas: 4 hodiny 25 minút

Príprava: 25 minút

Množstvo: 4

Náročnosť:*

 

 

Plnené raw šampiňóny s kešu-cesnakovou omáčkou a rozmarínom

raw_sampiony_mmagazin1

Ingrediencie:

4 veľké Portobella šampiňóny, klobúčiky

3 hrnčeky na kocky nakrájaných paradajok

1 hrnček nakrájanej sladkej cibule (prípadne šalotky)

1/4 hrnčeka plus 2 PL tamari omáčky

2 PL kokosového nektáru, prípadne iné prírodné tekuté sladidlo

4 hrnčeky špenátu, natrhaný

1/2 hrnčeka Kalamata olív, nasekané

1/2 hrnčeka píniových orieškov

himalájska soľ a korenie podľa chuti

 

Kešu-cesnaková omáčka s rozmarínom:

1 hrnček kešu orechov, namočené cez noc, opláchnuté a osušené

1/2 hrnčeka vody

1 strúčik cesnaku

1 ČL čerstvého rozmarínu, najemno nasekaný

himalájska soľ a korenie podľa chuti

 

Postup:

1. Klobúčiky šampiňónov potrieme z vonku i z vnútra 2 PL tamari omáčky.

2. Do väčšej misky dáme polovicu paradajok a cibule, primiešame 1/4 hrnčeka tamari omáčky a kokosový nektár. Poriadne premiešame, aby boli všetky kúsky rovnomerne pokryté omáčkou. Rozložíme na nepriľnavý papier na pečenie a dáme do sušičky spolu s hubovými klobúčikmi. Sušíme 2-4 hodiny na 45 stupňov.

3. Do kuchynského robota dáme kešu orechy, vodu a cesnak a nahladko rozmixujeme. Pridáme najemno nasekaný rozmarín a dochutíme soľou a korením.

4. Keď sú paradajky a cibuľa dostatočne usušené, zmiešame ich so zvyšnými paradajkami, cibuľou, natrhaným špenátom, olivami a píniovými orieškami. Dochutíme soľou a korením.

5. Klobúčiky húb plníme zeleninovou zmesou a vrch polejeme kešu-cesnakovou omáčkou.

[Lenka/rawmazing.com]

Pridaj komentár