Celkový čas : 6 hodín
Príprava: 40 minút
Množstvo: 8 porcií
Náročnosť: *
Ovocné raw koláčiky z fíg, zázvoru a hrušiek
Korpus:
1 šálka mandlí (namočené aspoň 6 hodín, vysušené a opláchnuté)
¼ šálky vysušených misionárskych fíg
Postup:
1. Umiestnite mandle do kuchynského robota a kvalitne do jemna ich nasekajte.
2. Pridajte figy a mixujte, kým nebudú figy tvoriť s mandľami súvislú zmes.
3. Zmes umiestnite na tortovú formu s odnímateľným dnom.
Plnka:
1 šálka kešu orieškov (namočené aspoň 6 hodín, vysušené a opláchnuté)
½ šálky makadamových orieškov (namočené aspoň 6 hodín, vysušené a opláchnuté)
¼ šálky organického raw agávového sirupu, javorového sirupu alebo iného tekutého sladidla (podľa vašej voľby)
1/3 šálky mäkkého kokosového masla alebo oleja
1 lyžička čerstvého nastrúhaného zázvoru
1 hruška (bez jadier, nakrájaná na 1,3 cm kúsky)
½ šálky nasekanej čerstvej figy (môžete použiť aj sušené)
1 šálka fíg (prerezané na polovicu)
Postup:
1. Umiestnite kešu oriešky, makadamové oriešky, agávový sirup, kokosové maslo a zázvor do vysokorýchlostného mixéra alebo kuchynského robota. Vymixujte do hladka.
2. Vmiešajte nasekané hrušky a figy.
3. Vytvorenú zmes rovnomerne naneste na pripravený korpus v tortovej forme.
4. Na vrch umiestnite rozpoltené sušené figy a umiestnite do chladu po dobu najmenej 6 hodín.
[rawmazing.com]