Ovocné japonské tortičky

1300
Ovocné japonské tortičky 2

Celkový čas: 4 hodiny

Príprava: 3 hodiny

Pečenie: 5-6 minút

Množstvo: 14 a viac porcií

Náročnosť: ***

Tip: najlepšie je prípravu začať deň vopred

Fruity – Healthy  – Yummy

mmagazin1Ingrediencie:

Sladký sirup
130g kryštáľového cukru
100ml vody

Sirup na máčanie
30ml sirupu do koktejlov
20ml vody
20ml griotkového likéru

Želé glazúra
15g pyré z malín alebo červených ríbezlí
120g želatíny bez príchute

Červené želé
6g plátkov želatíny (3 plátky)
150g pyré z červených ríbezlí (namiesto pyré môžete použiť aj zavárané ovocie)
150g malinového pyré
50ml šťavy z citróna
50g kryštáľového cukru
10g griotkového likéru

Cesto
100g práškového cukru
100g jemne pomletých mandlí
6 vajec
90g špaldovej múky

Francúzska pusinková masa
8 bielok
120g kryštálového cukru

Ovocná pena
10g plátkov želatíny (5 plátkov)
300g šľahačky
150g pyré z červených ríbezlí
150g malinového pyré
30ml griotkového likéru

Talianska pusinková masa
100g kryštálový cukor
50ml voda
5 bielok

Postup:

1. Najprv si pripravíme sladký sirup. Ingrediencie zmiešame na panvici a privedieme do varu, kým sa nám cukor úplne nerozpustí. Sirup necháme vychladnúť a uložíme do chladničky, kým ho nebudeme potrebovať.

 2. Pripravíme si sirup na omačovanie zmiešaním ingrediencií v miske, ktorý taktiež uložíme do chladničky ako aj polevu.

 3. Namočíme si plátky želé do vody a necháme ich napučať. Na panvici roztopíme cukor v citrónovej šťave a pridáme polovicu ovocného pyré. Necháme trochu zovrieť a postupne pridávame napučané želé. Naostatok pridáme zvyšok pyré a griotkový likér. Hotové želé vlejeme do kruhových formičiek a necháme odstáť. Nakoniec ho vložíme do chladničky.

4. Predhrejeme rúru na 220°C a začneme s prípravou cesta. Pomleté mandle a práškový cukor, múku a žĺtka spolu vyšľaháme v miske a nakoniec pridáme z bielok vyšľahaný sneh.

5. Francúzsku polevu urobíme vyšľahaním bielok za postupného pridávania cukru do konzistencie snehových pusiniek. Postupne primiešavame pusinkovú masu do cesta.

6. Cesto vopred rozdelíme na dve polovice a vlejeme na tukom vymastené pekáče vystlaté papierom na pečenie. Pečieme 5-6 minút, kým cesto nedostane krásnu zlatistú farbu. Hotové piškóty necháme vychladnúť, ale pracujeme rýchlo. Posypeme ich práškovým cukrom a opatrne vyberieme z pekáča. Odstránime papier na pečenie a z krehkých piškót povykrajujeme 14 alebo viac koliesok.

7. Keď je všetko prichystané, kolieska umiestnime na priesvitnú fóliu na pečenie a potrieme sirupom na máčanie. Takto pripravené kolieska na fólii umiestnime na pekáč, kým si nepripravíme ovocnú penu.

8. Pláty želatíny necháme napučať vo vode. Zo smotany na šľahanie si pripravíme šľahačku, ktorú vložíme do chladničky. Zohrejeme polovicu ovocného pyré, ale neprivedieme ho do varu. Postupne pridávame želatínu. Nakoniec pridáme zvyšok pyré a griotkový likér.

9. Na prípravu talianskej pusinkovej masy privedieme do varu vodu s cukrom a necháme zavariť, kým nám teplota nedosiahne 118-120°C. Zatiaľ vyšľaháme bielka dopenista. Nakoniec za stáleho šľahania prilejeme horúci sirup.

10. Šľahačku vyberieme z chladničky a jemne ju vmiešame do ovocnej zmesi z pyré. Potom vmiešame aj taliansku pusinkovú masu. (ak je pena veľmi riedka, na chvíľu ju vložíme do chladničky, aby nám stuhla)

11. Zatiaľ si povykrajujeme z vopred pripravenej želatíny 14 alebo viac koliesok. Na každé piškótové koliesko umiestnime hrubšiu vrstvu ovocnej peny. Prichystané koláčiky vložíme do chladničky na celú noc. Tesne pred servírovaním koláčiky dozdobíme želé, čerstvým ovocím a mätou.

[Denisa/chubbyhubby.net]

Pridaj komentár