Celkový čas: 2 hodiny 15 minút
Príprava: 15 minút
Množstvo: cca 10 porcií
Náročnosť: *
Orieškovo proteínové raw tyčinky so sušenými čerešňami
Ingrediencie:
1 1/2 hrnčeka vlašských orechov
1 hrnček mandlí
1 hrnček datlí
1/2 hrnčeka tekvicových semienok
1/4 hrnčeka chia semienok
1 hrnček sušených čerešní
1/4 hrnčeka vody
2 ČL vanilky
1 ČL mandľovej arómy (nie je nevyhnutná)
štipka himalájskej soli (nie je nevyhnutná)
Ingrediencie na náplň/polevu:
1/4 hrnčeka kokosového nektáru
1/4 hrnčeka raw kakaového prášku
2 PL kokosového oleja, roztopeného
Postup:
1. Vlašské orechy a mandle pomixujeme v kuchynskom robote, pokým nám nevznikne drobivá hmota, ktorá drží pohromade a dá sa tvarovať.
2. Pridáme datle a opäť mixujeme, až sa nám zmes orechov a datlí nespojí.
3. Pridáme tekvicové semienka, chia semienka, sušené čerešne, vodu, vanilku a môžeme pridať aj mandľovú arómu a štipku soli (nie sú nevyhnutné). Miešame dovtedy, pokým sa nám zmes pekne nespojí.
4. Urobíme si náplň. V miske spolu vymiešame všetky ingrediencie dohladka.
5. Orechovú zmes rozotrieme na pripravený papier na pečenie.
6. Povrch zmesi polejeme pripravenou náplňou. Zľahka, aby sa nám zmes nerozpadla, ju preložíme do tvaru obdĺžnika a na požadovanú hrúbku tyčiniek. V tomto kroku je potrebné, aby sme mali navlhčené ruky, pretože zmes je veľmi lepkavá. Časť náplne môžete použiť na dozdobenie povrchu tyčiniek.
7. Takto pripravenú zmes dáme na 2 hodiny do mrazničky, aby stuhla. Po vybratí z mrazničky, krájame na tyčinky požadovanej veľkosti. Raw tyčinky môžeme uskladniť v mrazničke, vďaka čomu zostanú vláčne a nestvrdnú.
[Lenka/rawmazing.com]