Netradičný, ale dokonale lahodný puding so 100 % Makom mletým a Vanilkovým strukom Dr. Oetker.

Náročnosť: jednoduchá príprava

Čas prípravy: asi 10 minút

Čo budeme na 4 porcie potrebovať?

  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 2 PL cukru
  • 3 PL 100 % Maku mletého Dr. Oetker
  • 1 Vanilkový struk Dr. Oetker
  • 35 g Gustinu Dr. Oetker
  • 2 žĺtky
  • 1 PL masla

Na ozdobenie:

  • zmes ovocia

Okrem toho potrebujeme:

  • 4 misky
  • šľahač

Ako budeme postupovať?

  1. Na prípravu pudingu nalejeme do kastrólika 300 ml mlieka.
  2. Pridáme cukor, mak, dreň z vanilkového struku a takisto prekrojený vanilkový struk a privedieme do varu.
  3. Vo zvyšku mlieka rozmiešame škrob.
  4. Nalejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
  5. Struk vyberieme.
  6. Kastrólik stiahneme z platničky a ihneď zašľaháme žĺtky a maslo.
  7. Puding rozdelíme do misiek a necháme vychladnúť.
  8. Dozdobíme ovocím.

Tip I: Pre veľmi rýchlu prípravu makového pudingu môžeme do vanilkového pudingu Dr. Oetker pridať 3 PL 100 % Maku mletého Dr. Oetker.

Tip II: Miesto Vanilkového struku Dr. Oetker môžeme použiť 2 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker.

Pridaj komentár