Netradičný, ale dokonale lahodný puding so 100 % Makom mletým a Vanilkovým strukom Dr. Oetker.
Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: asi 10 minút
Čo budeme na 4 porcie potrebovať?
- 500 ml plnotučného mlieka
- 2 PL cukru
- 3 PL 100 % Maku mletého Dr. Oetker
- 1 Vanilkový struk Dr. Oetker
- 35 g Gustinu Dr. Oetker
- 2 žĺtky
- 1 PL masla
Na ozdobenie:
- zmes ovocia
Okrem toho potrebujeme:
- 4 misky
- šľahač
Ako budeme postupovať?
- Na prípravu pudingu nalejeme do kastrólika 300 ml mlieka.
- Pridáme cukor, mak, dreň z vanilkového struku a takisto prekrojený vanilkový struk a privedieme do varu.
- Vo zvyšku mlieka rozmiešame škrob.
- Nalejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
- Struk vyberieme.
- Kastrólik stiahneme z platničky a ihneď zašľaháme žĺtky a maslo.
- Puding rozdelíme do misiek a necháme vychladnúť.
- Dozdobíme ovocím.
Tip I: Pre veľmi rýchlu prípravu makového pudingu môžeme do vanilkového pudingu Dr. Oetker pridať 3 PL 100 % Maku mletého Dr. Oetker.
Tip II: Miesto Vanilkového struku Dr. Oetker môžeme použiť 2 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker.