Taká návšteva môže na dvere zaklopať hocikedy. Nie jedna gazdinka tak ostane prekvapená a smutná, pretože má akurát prázdnu chladničku. Máme ale riešenie! Pripravili sme si pre vás niekoľko tipov na občerstvenie, ktorým potešíte všetkých maškrtníkov. Tieto nápady nezaberú na prípravu veľa času a sú jednoduché a zrealizovanie. Môžete si ich vychutnať napríklad aj pri dobrej káve s kamarátkou. Budete na ne potrebovať jednu základnú vec, ktorú sa oplatí mať vždy v zásobe. Viete akú myslíme?
1. Škoricové slimáky s jablkami
Na toto sladké lístkové pečivo budeme potrebovať dve väčšie jablká, škoricový a vanilkový cukor, lístkové cesto, trochu škrobu a jedno vajíčko na potretie. Postup je jednoduchý milé gazdinky! Na rozložené lístkové cesto dáme nastrúhané jablká.

Posypeme ich cukrom a trochou škrobu. Cesto opatrne zrolujeme a nakrájame na menšie časti, ktoré potrieme vajíčkom. Pečieme v trúbe 20 – 25 minút pri teplote 180° a vychladené môžeme podávať.
2. Provensálske pečivo
Pokiaľ máte radi skôr slané pochúťky a chcete vyskúšať niečo iné ako klasické pizza slimáky, určite vyskúšajte tento recept. Budeme potrebovať opäť jedno lístkové cesto, paradajkovú omáčku, bazalku (čerstvú alebo sušenú), sušené alebo čerstvé paradajky a mozzarellu. Lístkové cesto potrieme paradajkovou omáčkou a pridáme bazalku.

Najlepšie je použiť čerstvú. Ak máte sušenú bazalku, poriadne ju v rukách najskôr podrvte. Lepšie sa tak uvoľní jej vôňa a chuť. Ďalej pridáme na tenko nakrájané paradajky a mozzarellu. Všetko zrolujeme, nakrájame a poukladáme na plech. Môžeme znovu potrieť vajíčkom a pečieme 20 – 25 minút pri teplote 180°. Prajeme dobrú chuť!