Aj keď sme sa ani tento rok „Martina na bielom koni“ nedočkali“ svätomartinské hodovanie zaiste neobišlo nie jednu domácnosť. Stôl plný dobrôt je totiž už tradične každoročnou oslavou konca poľnohospodárskeho roka. A ak ste napríklad v štádiu diéty, nie je vôbec nič stratené! Túto veľmi peknú tradíciu nemusíte odmietať ani vtedy, ak držíte dnes veľmi obľúbenú proteínovú diétu. Značka KetoMix má skvelé riešenie aj pre toto obdobie. So širokou ponukou jedál si nemusíte odopierať koláče, knedle a ani víno! Ako na to?

Nebojte sa takýchto príležitostí, aj keď poctivo dodržiavate zásady proteínovej diéty. Značka KetoMix totiž ponúka hneď niekoľko riešení na takéto prehrešky. Budete si môcť pochutiť a zároveň zostať v ketóze! Ako odporúčame začať? Pre oslavy Svätého Martina je typická predovšetkým hus alebo kačica. Nie je to však podmienkou. Počas diéty sa ako vhodnejší variant ponúka napríklad morčacie mäso a lahodná šťavnatá pečienka, ktorá stopercentne nahradí aj kačicu či hus.

Mladé víno dokonale nahradí nízkosacharidové víno KetoMix, ročník 2018. Očarí vás svojimi orieškovými tónmi a sladkastým medom. Radí sa k odrode Rulandské šedé a pochádza z obľúbeného moravského Veľkopavlovicka. Čo však nesmie na žiadnych hodoch chýbať? Predsa koláče! Vďaka KetoMixu si upečiete aj tie. A od tých bežných budú na nerozoznanie. Poďme sa pustiť do toho!

PEČENÁ MORKA S KETOMIX KNEDLIČKOU A KYSLOU KAPUSTOU

Ingrediencie KetoMix knedlí: 1 odmerka knedličky KetoMix, 2 bielka, 1 lyžička KetoMix syrovej omelety, petržlenová vňať.

Predhrejte pec na 180 °C. Do šejkra alebo nádoby nalejte 15 – 20 ml vody, pridajte 1 odmerku zmesi na knedličky, vytvarujte bochník, položte na papier na pečenie a pečte po dobu 15 minút. Knedličku nakrájajte na kocky a spojte vyšľahaným bielkom s lyžičkou syrovej omelety a nakrájanou petržlenovou vňaťou. Varte vo vymazanom hrnčeku vo vodnom kúpeli približne 20 minút.

Ingrediencie pre nízkosacharidovú kyslú kapustu: 1 cibuľa, 2 balenia kyslej kapusty, 1 cuketa, soľ, rasca, olej

Nadrobno nakrájanú cibuľku s troškou oleja vložte k nakrájanej kapuste, najemno nastrúhanú cuketu osoľte, pridajte trošku rasce a duste do mäkka. V prípade potreby môžete trošku podliať vodou. Na záver môžete kapustu dochutiť prírodným čakankovým sirupom. Nakoniec pridajte ocot.

Ingrediencie na pečené morčacie medailóny: morčacie medailóny (jedna porcia 150 g), drvená rasca, lisovaný cesnak, soľ, korenie

Do zapekacej misy ľahlo vymazanej olejom vložte osolené, okorenené, rascou a prelisovaným cesnakom potreté morčacie medailóny. Obsah podlejte vodou do tretiny mäsa. Zapekaciu misu s pokrievkou vložte do vopred vyhriatej rúry na 150 °C a duste 2 hodiny pokiaľ nebude mäso mäkké.

MAKOVO-TVAROHOVÝ KOLÁČ

Ingrediencie na cesto: 1 odmerka proteínového kokteilu KetoMix, 20 g mletých mandlí, 1 vajce, 1 lyžička oleja, 1 lyžica mlieka, vanilková príchuť ku kokteilu KetoMix, ½ lyžičky kypriaceho prášku, citrónová kôra

Ingrediencie na makovú náplň: 1 odmerka mletého maku (20g), 1 odmerka mlieka, vanilková príchuť ku kokteilu KetoMix, škorica

Ingrediencie na tvarohovú náplň: 1 vanička nízkotučného tvarohu, 1 žĺtok, sladidlo podľa chuti (vanilková príchuť ku kokteilu KetoMix), citrónová kôra

Ingrediencie na cesto zmiešajte (môžete použiť mixér), hotové cesto rozotrite na podložku na pečenie alebo papier vo veľkosti malého dezertného tanierika. Pomôžte si rozotrieť cesto navlhčenou lyžicou. Ingrediencie na makovú náplň dajte do misky a všetko premiešajte. Na miernom ohni povarte náplň do zhustnutia a nechajte vychladnúť. Ingrediencie na tvarohovú náplň taktiež zmiešajte a podľa vašej chuti na koláč rozdeľte súčasne tvarohovú a makovú náplň. Na ozdobenie nakoniec použite niekoľko mandlí. Pečte v predhriatej rúre do zlata.

Pridaj komentár