Celkový čas: 55 minút

Príprava: 15 minút

Pečenie: 35 – 40 minút

Množstvo: 15 porcií

Náročnosť: *

Namoura – Libanonský semolinový koláč

mmagazin

Ingrediencie:

2 PL tahini pasty

4 hrnčeky semoliny (medium)

1 hrnček cukru

1 1/4 hrnčeka + 1 PL roztopeného masla

1 1/4 hrnčeka jogurtu

1/4 ČL jedlej sódy

1 PL kypriaceho prášku do pečiva

1/2 – 1 hrnček celých olúpaných mandlí

3 hrnčeky sirupu

štipka soli

 

Ingrediencie na sirup:

2 hrnčeky cukru

1 hrnček vody

1 PL citrónovej šťavy

1 ČL vody z pomarančových kvetov

1/2 ČL ružovej vody

 

Postup:

1. Dno a boky pekáča namažeme tahini pastou.

2. Do veľkej misy nasypeme semolinu, pridáme cukor a 1 1/4 hrnčeka masla, miešame do hladka.

3. V druhej mise zmiešame jogurt s jedlou sódou a kypriacim práškom do pečiva. Zmes poriadne premiešame, aby nám nevznikli hrudky.

4. Takto pripravenú jogurtovú zmes pridáme do semolinovej zmesi a poriadne premiešame.

5. Zmes rovnomerne navrstvíme do pripraveného pekáča. Pomocou noža si naznačíme rovnako veľké štvorce a do stredu každého štvorca zatlačíme mandľu. Povrch koláča potrieme zvyšnou PL roztopeného masla a dáme piecť.

6. Pečieme v predhriatej rúre cca 35 minút, až pokým povrch nie je zlatistý.

7. Po vychladnutí polejme koláč pripraveným sirupom a necháme ho ešte 30 minút odstáť.

8. Namoura – Libanonský semolinový koláč podávame s mätovým čajom alebo kávou.

[Lenka]

Pridaj komentár