Množstvo: 1 torta (forma s priemerom 15 cm)
Doba prípravy: 45 minút + chladenie
Milujete osviežujúce letné maškrty? Torta Šarlota s kokosovými tyčinkami a Pribináčkom bude pre vás skvelým tipom!!!
Ingrediencie:
- 16x Tyčinka Pribináček kokos
- 2x vanilkový veľký Pribináček (250 g)
- 2x smotanový veľký Pribináček (250 g)
- 80 g trstinového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 4 lyžice čučoriedkovej marmelády
- 200 ml smotany na šľahanie
- 7 g želatíny (plátky)
- jahody, maliny a čučoriedky
Postup:
- Želatínu namočte podľa návodu na obale. V miske zmiešajte vanilkové Pribináčky s cukrom a čučoriedkovou marmeládou. Smotanu vyšľahajte, nemusí byť však úplne tuhá.
- Zo zmäknutej želatíny po vychladnutí vytlačte prebytočnú vodu a pridajte ju do sladkého krému.
- Dno tortovej formy vyložte potravinárskou fóliou. Kokosové Tyčinky poukladajte do formy čokoládovou stranou smerom dovnútra, jednu vedľa druhej. Opatrne vnútornú časť naplňte krémom. Nechajte stuhnúť v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne však až do druhého dňa.
- Potom opatrne otvorte tortovú formu, stiahnite dookola mašľou a pomocou cukrárskej špachtle preložte aj s fóliou na tanier. Šarlotu ozdobte čerstvým ovocím. V lete sú vynikajúce jahody, maliny a čučoriedky.
Ak by vám však bolo maškrtenia málo, máme pre vás skvelý tip na domáce nanuky s Pribináčkom: Opatrne napichnite kokosové Tyčinky od Pribináčika na party špajdle a nechajte ich zamraziť. V lete takto ľahko a hravo môžete nahradiť klasické nanuky.