Množstvo: 1 torta (forma s priemerom 15 cm)

Doba prípravy: 45 minút + chladenie

Milujete osviežujúce letné maškrty? Torta Šarlota s kokosovými tyčinkami a Pribináčkom bude pre vás skvelým tipom!!!

Ingrediencie:

  • 16x Tyčinka Pribináček kokos
  • 2x vanilkový veľký Pribináček (250 g)
  • 2x smotanový veľký Pribináček (250 g)
  • 80 g trstinového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 lyžice čučoriedkovej marmelády
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 7 g želatíny (plátky)
  • jahody, maliny a čučoriedky

Postup:

  1. Želatínu namočte podľa návodu na obale. V miske zmiešajte vanilkové Pribináčky s cukrom a čučoriedkovou marmeládou. Smotanu vyšľahajte, nemusí byť však úplne tuhá.
  2. Zo zmäknutej želatíny po vychladnutí vytlačte prebytočnú vodu a pridajte ju do sladkého krému.
  3. Dno tortovej formy vyložte potravinárskou fóliou. Kokosové Tyčinky poukladajte do formy čokoládovou stranou smerom dovnútra, jednu vedľa druhej. Opatrne vnútornú časť naplňte krémom. Nechajte stuhnúť v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne však až do druhého dňa.
  4. Potom opatrne otvorte tortovú formu, stiahnite dookola mašľou a pomocou cukrárskej špachtle preložte aj s fóliou na tanier. Šarlotu ozdobte čerstvým ovocím. V lete sú vynikajúce jahody, maliny a čučoriedky.

Ak by vám však bolo maškrtenia málo, máme pre vás skvelý tip na domáce nanuky s Pribináčkom: Opatrne napichnite kokosové Tyčinky od Pribináčika na party špajdle a nechajte ich zamraziť. V lete takto ľahko a hravo môžete nahradiť klasické nanuky.

Pridaj komentár