Domáce pečenie malo svoje čaro odjakživa. Neodolateľná vôňa, lahodná chuť a radosť z každého sústa sú gurmánskym zážitkom, ktorý chceme zažívať zas a zas. Práve takým zážitkom sú i bazové rezy s lahodným krémom a jedinečnou chuťou bazy, pripravené so Zlatým klasom Dr. Oetker. Príprava tohto dezertu vám potrvá približne 40 minút a to s bežne dostupnými surovinami. Čo budeme na 24 porcií potrebovať?
Na cesto:
- 5 bielok
- 5 žĺtok
- štipka soli
- 200 g práškového cukru
- 5 PL horúcej vody
- 200 g polohrubej múky
- 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
Na náplň:
- 2 balíčky Zlatého klasu Originál Dr. Oetker (40 g)
- 400 ml bazového sirupu
- 200 ml vody
- 50 g zmäknutého masla
- 200 g mascarpone
Na zdobenie:
- 2 balíčky Šľahačky v prášku Dr. Oetker
- 300 ml mlieka
- 2 PL bazového sirupu
- kôru z chemicky neošetrenej limetky
Ešte potrebujeme:
- Plech na pečenie (30 x 40 cm)
- Elektrický ručný šľahač
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vodou do peny. Pridáme sneh z bielkov a múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka zamiešame. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Doba pečenia: 30 minút
- Korpus necháme vychladnúť.
- Na prípravu náplne uvaríme oba balíčky Zlatého klasu podľa návodu na obale, len namiesto mlieka použijeme bazový sirup zmiešaný s vodou. Hustý uvarený Zlatý klas ihneď zakryjeme potravinárskou fóliou a pri izbovej teplote ho necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme zmäknuté maslo s mascarpone a po častiach zašľahávame Zlatý klas. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme.
- Na ozdobenie v mise vyšľaháme šľahačku s mliekom elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Nakoniec do šľahačky krátko zašľaháme bazový sirup. Šľahačkou potrieme povrch múčnika a odložíme asi na dve hodiny do chladničky. Pred podávaním múčnik dozdobíme kôrou z limetky a nakrájame na rezy.