Nemusíte byť majstrami v zaváraní na to, aby ste si sami pripravili chutný jahodový džem. S produktmi od Dr. Oetker si môžete navyše čas strávený v kuchyni nielen spríjemniť, ale i skrátiť. So správnymi surovinami vám celý proces nezaberie ani hodinu.

Chutný jahodový džem je skvelý nielen na čerstvom chlebíku, ale výborne sa hodí aj k jemným syrom, krekerom či toastom. Čo budeme na prípravu 6 pohárov (200 ml) potrebovať?

- 1 kg jahôd (očistených a rozmixovaných)
- 1 zarovnaná kávová lyžička Kyseliny citrónovej MAXI Dr. Oetker
- ½ balíčka Pektínu Dr. Oetker
- 500 g cukru
- 3 polievková lyžice krémového octu balsamico
Ako budeme postupovať?

- Na prípravu džemu vložíme do hrnca jahody.
- Pridáme kyselinu a ½ balíčka Pektínu Dr. Oetker zmiešaného s 2 polievkovými lyžicami cukru.
- Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
- Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte minimálne 5 minút.
- Odoberieme prípadnú penu, prilejeme ocot balsamico a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj.
- Poháre dôkladne uzatvoríme viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.