Celkový čas: 5 hodín
Príprava: 40 minút
Množstvo: 8 porcií
Náročnosť: *
Malinová raw torta s tmavou a bielou čokoládou
Ingrediencie:
Korpus:
1 hrnček mandlí
2 lyžice roztopeného kokosového oleja
1/4 kakaového prášku
1. Mandle zmixovať v kuchynskom robote, až kým nie sú rozdrobené na jemno.
2. Pridať roztopený kokosový olej a kakao. Nechať mixovať tak dlho, aby bolo všetko premiešané.
3. Premiestniť to do 8- palcovej formy na pečenie.
Plnka:
2 hrnčeky kešu – cez noc namočené, na druhý deň scedené a opláchnuté
1/3 hrnčeka agávového raw sirupu, prípadne iného prírodného sladidla (podľa výberu)
1/2 šálky roztopeného, surového kakaového masla
1/3 šálky roztopeného kokosového oleja
1 vanilka ( vyškrabať vnútro)
2 šálky malín
1. Nechať spolu zmiešať do hladka vo vysokorýchlostnom mixéri kešu, agáve, kakaové maslo, kokosový olej a vanilku.
2. Natrieť 1/2 kakaovej zmesi bez kôry. Umiestnite vrstvu malín na vrch so zvyškom kakaovej zmesi.
Ganache (čokoládová poleva):
1/2 hrnčeka raw organického agávového sirupu
1/2 hrnčeka kakaového prášku
1/4 hrnčeka kokosového oleja
1. Všetky ingrediencie rozšľaháme dohromady a zalejeme bielou kakaovou vrstvou.
2. Vyčkáme kým malinová raw torta nestuhne (aspoň 3 hodiny).
[Maroš]