Celkový čas: 45 minút

Príprava: 15 minút príprava pita chleba do šalátu

cca 3 – 4 minúty domáca príprava grilovaných kuracích pŕs

Príprava šalátu: 20 minút

Množstvo: 6

Náročnosť:*

Libanonský Fattoush šalát s grilovaným kuracím mäsom

mmagazin1

Ingrediencie:

Šalát:

celozrnný pita chlieb (prekrojený na polovice)

3 PL extra panenského olivového oleja

1 1/4 ČL mleté ​​sumachu

1/4 hrnčeka citrónovej šťavy

1/2 ČL soli

1/4 ČL čerstvo pomletého ​​čierneho korenia

1 veľká hlávka rímskeho šalátu, nahrubo nasekaná (prípadne iný druh šalátu, podľa chuti)

2 veľké paradajky, nakrájané na kocky

2 malé šalátové uhorky alebo 1 veľká uhorka (v prípade potreby môžu byť olúpané)

1/2 hrnčeka červenej cibule, nakrájanej na tenké plátky

1/3 hrnčeka čerstvej mäty, natrhanej na tenké plátky

Kura:

680 g kuracích pŕs, vykostených, bez kože

1/2 ČL extra panenského olivového oleja

1/4 ČL soli

1/8 ČL čierneho korenia, čerstvo pomletého ​​

Postup:

1. Kuracie prsia umyjeme, jemne osušíme a naklepeme. Podľa potreby ich môžeme prekrojiť na polovice a potom naklepať.

2. Predhrejeme rúru na 180 ° C. Zmiešame 1 ČL oleja s 1 ČL sumachu. Polovice pita chleba poukladáme na plech reznou plochou nadol a potrieme ich z vrchu pripravenou zmesou. Pečieme dozlatista a dochrumkava, asi 15 minút. Po vychladnutí ich natrháme na kúsky.

3. Vo väčšej mise zmiešame citrónovú šťavu, soľ, čierne korenie so zvyšnými 2 ČL oleja a ¼ ČL sumachu. Pridáme šalát, paradajky, uhorku, cibuľu, mätu, kúsky pita chleba a všetko spolu premiešame. Necháme odstáť cca 15 minút.

4. Medzitým si predhrejme gril na stredný ohrev. Rub kurčaťa potrieme olejom a dochutíme soľou a korením. Grilujeme, dokým nie je mäso vo vnútri ružové, 3-4 minúty z každej strany (v prípade potreby dlhšie). Ogrilované kuracie prsia nakrájame na tenké plátky a servírujeme na vrch šalátu.

5. Podávame ako samostatný hlavný chod. Ak kuracie prsia nahradíme syrom fetta a čiernymi olivami, získame chutnú vegetariánsku verziu tohto šalátu.

[Lenka]

Pridaj komentár