Jedlo, ktoré zasýti a zároveň nezaťaží žalúdok. To je nielen cieľom, ale aj prianím azda každého z nás pri príprave každodenných pokrmov. Aj preto Vám dnes prinášame skvelý recept na Kuracie prsia s marhuľovým čatní a opekanými zemiakmi bez lepku a laktózy, na ktorom si bez pochýb pochutia aj labužníci s intoleranciami.

Čo budeme na prípravu 5 porcií potrebovať?

sitko

škrabku na zemiaky

2 panvice

800 g kuracích pŕs
500 g marhúľ
1 cibuľu
olivový olej Primadonna
5 guľôčok celého čierneho korenia Kania
3 guľôčky celého nového korenia Mikado
2 bobkové listy Mikado
kúsok celej škorice
1 štipľavú papričku
4 stonky stonkového zeleru
2 lyžice trstinového cukru Belbake
morskú soľ v mlynčeku Kania
čierne korenie v mlynčeku Kania
biely vínny ocot Acentino (podľa chuti)
1 kg zemiakov
4 strúčiky cesnaku
čerstvý tymian
čerstvú mätu
125 g rukoly

Ako si pripravíme marhuľové čatní?

  1. Marhule umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme v hrnci na rozohriatom oleji dozlatista spolu s guľôčkami čierneho a nového korenia, bobkovými listami a škoricou.
  3. Pridáme štipľavú papričku zbavenú semienok a 1/2 stonky stonkového zeleru nakrájané nadrobno.
  4. Prisypeme trstinový cukor, osolíme a okoreníme.
  5. Keď sa cukor rozpustí, pridáme marhule.
  6. Dochutíme trochou vínneho octu a na miernom ohni dusíme asi 20 minút domäkka.

Ako budeme postupovať pri príprave zemiakov?

  1. Očistené zemiaky nakrájame na mesiačiky a varíme vo vriacej osolenej vode do polovice varu.
  2. Na panvici s olivovým olejom orestujeme nakrájaný cesnak a zvyšný stonkový zeler s nasekaným tymianom.
  3. Pridáme predvarené a scedené zemiaky a opečieme dozlatista.
  4. Dochutíme soľou a korením.

Na prípravu kuracích pŕs odporúčame nasledovný postup

  1. Umyté a osušené kuracie prsia rozrežeme na ploché rezne.
  2. Osolíme ich, okoreníme a opečieme na panvici s rozohriatym olejom po oboch stranách dozlatista.
  3. Na každý rezeň pridáme lyžicu marhuľového čatní a posypeme čerstvou mätou.
  4. Stiahneme z ohňa, prikryjeme a necháme chvíľu odpočívať.

Na tanier naservírujeme zemiaky so zelerom, pridáme kuracie prsia s marhuľovým čatní a pokvapkáme výpekom. Dozdobíme rukolou a lístkami zeleru.

Pridaj komentár