Jedlo, ktoré zasýti a zároveň nezaťaží žalúdok. To je nielen cieľom, ale aj prianím azda každého z nás pri príprave každodenných pokrmov. Aj preto Vám dnes prinášame skvelý recept na Kuracie prsia s marhuľovým čatní a opekanými zemiakmi bez lepku a laktózy, na ktorom si bez pochýb pochutia aj labužníci s intoleranciami.

Čo budeme na prípravu 5 porcií potrebovať?
sitko
škrabku na zemiaky
2 panvice
800 g kuracích pŕs
500 g marhúľ
1 cibuľu
olivový olej Primadonna
5 guľôčok celého čierneho korenia Kania
3 guľôčky celého nového korenia Mikado
2 bobkové listy Mikado
kúsok celej škorice
1 štipľavú papričku
4 stonky stonkového zeleru
2 lyžice trstinového cukru Belbake
morskú soľ v mlynčeku Kania
čierne korenie v mlynčeku Kania
biely vínny ocot Acentino (podľa chuti)
1 kg zemiakov
4 strúčiky cesnaku
čerstvý tymian
čerstvú mätu
125 g rukoly
Ako si pripravíme marhuľové čatní?
- Marhule umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na menšie kúsky.
- Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme v hrnci na rozohriatom oleji dozlatista spolu s guľôčkami čierneho a nového korenia, bobkovými listami a škoricou.
- Pridáme štipľavú papričku zbavenú semienok a 1/2 stonky stonkového zeleru nakrájané nadrobno.
- Prisypeme trstinový cukor, osolíme a okoreníme.
- Keď sa cukor rozpustí, pridáme marhule.
- Dochutíme trochou vínneho octu a na miernom ohni dusíme asi 20 minút domäkka.
Ako budeme postupovať pri príprave zemiakov?
- Očistené zemiaky nakrájame na mesiačiky a varíme vo vriacej osolenej vode do polovice varu.
- Na panvici s olivovým olejom orestujeme nakrájaný cesnak a zvyšný stonkový zeler s nasekaným tymianom.
- Pridáme predvarené a scedené zemiaky a opečieme dozlatista.
- Dochutíme soľou a korením.
Na prípravu kuracích pŕs odporúčame nasledovný postup
- Umyté a osušené kuracie prsia rozrežeme na ploché rezne.
- Osolíme ich, okoreníme a opečieme na panvici s rozohriatym olejom po oboch stranách dozlatista.
- Na každý rezeň pridáme lyžicu marhuľového čatní a posypeme čerstvou mätou.
- Stiahneme z ohňa, prikryjeme a necháme chvíľu odpočívať.
Na tanier naservírujeme zemiaky so zelerom, pridáme kuracie prsia s marhuľovým čatní a pokvapkáme výpekom. Dozdobíme rukolou a lístkami zeleru.