Kukuričná raw polievka s tekvicovými semienkami, paradajkami a avokádom

Kukuričná raw polievka s tekvicovými semienkami, paradajkami a avokádom 2

 

Prečo máme radi tekvicové semienka? Sú výborným zdrojom horčíka, ktorý je dôležitý pre srdcovú činnosť. Obsahujú dôležité omega-3 mastné kyseliny. Sú dobrým zdrojom zinku. Zinok je dôležitý pre rast buniek a imunitu. Pôsobia protizápalovo, anti-diabeticky a obsahujú tryptofán, ktorý podporuje zdravý spánok.

 

 

Kukuričná raw polievka s tekvicovými semienkami, paradajkami a avokádom

kukuricna_raw_polievka_mmagazin1

Ingrediencie:

5 šálok čerstvej kukurice

1 šálka čerstvého mandľového mlieka (prípravu popisujeme nižšie)

1 čajová lyžička údenej papriky

1/2 čajovej lyžičky kajenského práškového korenia

štipka himalájskej soli a čerstvého mletého čierneho korenia

1 šálka tekvicových semienok

1 nakrájaná paradajka

1-2 avokáda nakrájané na kocky

 

Postup:

Do mixéra alebo kuchynského robota dajte 3 šálky kukurice a mandľového mlieka a vymixujte.

Pridajte zvyšnú kukuricu a mixujte kým sa všetky jadrá nerozložia (Týmto krokom spravíte polievku hustejšou).

Pridajte údenú papriku, kajenské korenie, soľ a korenie.

Na vrch každej porcie pridajte 1/4 tekvicových semienok, paradajky a avokádo.

 

Mandľové mlieko:

1 šálka mandlí (cez noc namočené)

4 šálky vody

 

Postup:

Umiestnite mandle a vodu do mixéra a vymixujte do hladka.

Odoberte z mlieka šupky, príp. ich zvyšky.

Môžete vysušiť dužinu mandlí na výrobu mandľovej múky, ktorú by ste využili pri príprave iného jedla.

[rawmazing.com]

Pridaj komentár