Prečo máme radi tekvicové semienka? Sú výborným zdrojom horčíka, ktorý je dôležitý pre srdcovú činnosť. Obsahujú dôležité omega-3 mastné kyseliny. Sú dobrým zdrojom zinku. Zinok je dôležitý pre rast buniek a imunitu. Pôsobia protizápalovo, anti-diabeticky a obsahujú tryptofán, ktorý podporuje zdravý spánok.
Kukuričná raw polievka s tekvicovými semienkami, paradajkami a avokádom
Ingrediencie:
5 šálok čerstvej kukurice
1 šálka čerstvého mandľového mlieka (prípravu popisujeme nižšie)
1 čajová lyžička údenej papriky
1/2 čajovej lyžičky kajenského práškového korenia
štipka himalájskej soli a čerstvého mletého čierneho korenia
1 šálka tekvicových semienok
1 nakrájaná paradajka
1-2 avokáda nakrájané na kocky
Postup:
Do mixéra alebo kuchynského robota dajte 3 šálky kukurice a mandľového mlieka a vymixujte.
Pridajte zvyšnú kukuricu a mixujte kým sa všetky jadrá nerozložia (Týmto krokom spravíte polievku hustejšou).
Pridajte údenú papriku, kajenské korenie, soľ a korenie.
Na vrch každej porcie pridajte 1/4 tekvicových semienok, paradajky a avokádo.
Mandľové mlieko:
1 šálka mandlí (cez noc namočené)
4 šálky vody
Postup:
Umiestnite mandle a vodu do mixéra a vymixujte do hladka.
Odoberte z mlieka šupky, príp. ich zvyšky.
Môžete vysušiť dužinu mandlí na výrobu mandľovej múky, ktorú by ste využili pri príprave iného jedla.
[rawmazing.com]