Celkový čas: 55 minút

Príprava: 10 minút

Množstvo: 4-6 porcií

Náročnosť: *

Krémovo-banánové raw parfait s korením a slaným karamelom

raw_dezerty_mmagazin1

Ingrediencie:

Posýpka:

1 hrnček pekanových orechov

1 PL kokosového masla

1 PL raw agávového sirupu, prípadne iné prírodné sladidlo

1/4 ČL nového korenia (možno vynechať)

1. Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a poriadne ich premixujeme. Takto pripravenú posýpku preložíme do misky a dáme bokom.

raw_dezerty_mmagazin

Slaný karamel:

1/2 hrnčeka javorového sirupu (nie raw)

1/2 hrnčeka kokosového masla, zmäknutého (nepoužívajte kokosový olej)

1/4 ČL nové korenie (možno vynechať)

1/2 ČL vanilky, prípadne vanilkového extraktu

štipka himalájskej soli

1. Všetky ingrediencie spolu vymiešame a odložíme bokom. Ak by karamel začal tuhnúť, zahrejeme ho vo vodnom kúpeli.

Krémová náplň:

1 1/2 hrnčeka kešu orechov, namočené 8 až 12 hodín, opláchnuté a osušené

1/4 hrnčeka raw agávového sirupu, prípadne iné prírodné sladidlo

1/2 hrnčeka kokosového masla

1 ČL vanilky, prípadne vanilkového extraktu

1/4 hrnčeka kokosovej vody, z mladého thajského kokosového orecha

1 hrnčeka kokosovej dužiny, z mladého thajského kokosového orecha

4 stredne veľké banány, nakrájané na plátky (cca 3 hrnčeky)

šťava z jedného citróna

1. Všetky ingrediencie okrem banánov a citrónovej šťavy dáme do mixéra a poriadne dohladka rozmixujeme.

2. Banány nakrájame na plátky, pokvapkáme ich šťavou z citróna a necháme chvíľu odležať.

3. Banány vmiešame do krémovej náplne.

Postup:

1. Na dno pohára dáme vrstvu posýpky, prekryjeme vrstvou karamelu a nakoniec dáme hrubú vrstvu krémovo-banánovej zmesi.

2. Celý postup opakujeme až po okraj pohára, vrch polejeme karamelom a zakončíme posýpkou.

[Lenka]

Pridaj komentár