Celkový čas: 55 minút
Príprava: 10 minút
Množstvo: 4-6 porcií
Náročnosť: *
Krémovo-banánové raw parfait s korením a slaným karamelom
Ingrediencie:
Posýpka:
1 hrnček pekanových orechov
1 PL kokosového masla
1 PL raw agávového sirupu, prípadne iné prírodné sladidlo
1/4 ČL nového korenia (možno vynechať)
1. Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a poriadne ich premixujeme. Takto pripravenú posýpku preložíme do misky a dáme bokom.
Slaný karamel:
1/2 hrnčeka javorového sirupu (nie raw)
1/2 hrnčeka kokosového masla, zmäknutého (nepoužívajte kokosový olej)
1/4 ČL nové korenie (možno vynechať)
1/2 ČL vanilky, prípadne vanilkového extraktu
štipka himalájskej soli
1. Všetky ingrediencie spolu vymiešame a odložíme bokom. Ak by karamel začal tuhnúť, zahrejeme ho vo vodnom kúpeli.
Krémová náplň:
1 1/2 hrnčeka kešu orechov, namočené 8 až 12 hodín, opláchnuté a osušené
1/4 hrnčeka raw agávového sirupu, prípadne iné prírodné sladidlo
1/2 hrnčeka kokosového masla
1 ČL vanilky, prípadne vanilkového extraktu
1/4 hrnčeka kokosovej vody, z mladého thajského kokosového orecha
1 hrnčeka kokosovej dužiny, z mladého thajského kokosového orecha
4 stredne veľké banány, nakrájané na plátky (cca 3 hrnčeky)
šťava z jedného citróna
1. Všetky ingrediencie okrem banánov a citrónovej šťavy dáme do mixéra a poriadne dohladka rozmixujeme.
2. Banány nakrájame na plátky, pokvapkáme ich šťavou z citróna a necháme chvíľu odležať.
3. Banány vmiešame do krémovej náplne.
Postup:
1. Na dno pohára dáme vrstvu posýpky, prekryjeme vrstvou karamelu a nakoniec dáme hrubú vrstvu krémovo-banánovej zmesi.
2. Celý postup opakujeme až po okraj pohára, vrch polejeme karamelom a zakončíme posýpkou.
[Lenka]