Kesar Badam Burfi

99
Kesar Badam Burfi 2

Celkový čas: 1 deň 50 minút

Príprava: deň dopredu

Postup: 50 minút

Množstvo: záleží na veľkosti nakrájaných kociek

Náročnosť:*

Kesar Badam Burfi

mmagazinIngrediencie:

2 hrnčeky celých mandlí

1 plechovka kondenzovaného mlieka

1 hrnček plnotučného mlieka

½ lyžice kardamónu

½ lyžice šafránových vláskov

¼ hrnčeka cukru

½ – ¾ hrnčeka ghí, prepusteného masla (tip: použiť môžete aj iný stužený tuk alebo maslo)

pár kvapiek žltého potravinového farbiva (môžete aj vynechať)

pár posekaných pistácií a mandľových lupienkov na posypanie

Postup:

1. Pripravíme si pekáč, ktorý vymastíme ghí alebo iným stuženým tukom či maslom.

2. Mandle namočíme do vody a necháme odstáť cez noc. Na druhý deň odstránime šupku z mandlí.

3. Zohrejeme plnotučné mlieko, ale neprivedieme ho do varu. Vlejeme ho do misky a pridáme štipku šafránu (zvyšok šafránu si necháme na záverečné posypanie). Do mlieka pridáme olúpané mandle a necháme ich nasiaknuť ďalších 30 minút. V mixéri všetko spolu rozmixujeme na pyré.

4. Pyré vylejeme na panvicu, ktorú rozohrejeme na stredne vysokú teplotu a varíme zhruba 2-3 minúty. Pridáme kondenzované mlieko, cukor a za stáleho miešania, čakáme, kým všetky prísady spolu nevytvoria jednotnú pevnejšiu zmes a cukor sa úplne nerozpustí.

5. Pridáme kardamón, žlté potravinové farbivo. Teraz pridáme do zmesi väčšiu ½ sklenenej fľaštičky ghee po malých množstvách, kým kaša nedostane lesklú farbu.

6. Zmes vylejeme do vopred pripraveného vymasteného plechu a ozdobíme ju pistáciami, mandľami a šafránovými vláskami.

7. Zmes necháme úplne vychladnúť a napokon pokrájame na malé kocky.

[Denisa Košarišťanová/ohtastensee.com]

Pridaj komentár