Jesenný hruškový raw šalát s vlašskými orechmi, granátovým jablkom a javorovým dijónskym dressingom

262
Jesenný hruškový raw šalát s vlašskými orechmi, granátovým jablkom a javorovým dijónskym dressingom 1

 

Rímsky šalát je bohatým zdrojom vitamínov a živín. Obsahuje vysoké množstvo vitamínu A, K a kyseliny listovej. Je zdrojom vlákniny a je zdravý na srdce. Rímsky šalát je taktiež skvelý zdrojom mangánu, draslíka, medi a železa.

 

 

Jesenný hruškový raw šalát s vlašskými orechmi, granátovým jablkom a javorovým dijónskym dressingom

jesenny_hruskovy_raw_salat_mmagazin1

Javorový dijónsky dressing:

1 šálka kešu orieškov (namočené vo vode cca 6-8 hodín, opláchnuté a vysušené)

3/4 šálky vody

1 citrón (odšťavený)

3 lyžice javorového sirupu

2 lyžice dijónskej horčice

1 čajová lyžička sušenej horčice

1 lyžička jablčného octu

štipka himalájskej soli

čerstvo zomleté čierne korenie

3 lyžice jemne nakrájanej šalotky

 

Postup:

1.Umiestnite všetky prísady okrem nakrájanej šalotky do vysokorýchlostného mixéra. Mixujte dohladka.

2. Pridajte na kocky nakrájanú šalotku a mixujte podľa toho, aké veľké kúsky šalotky chcete v dresingu mať.

jesenny_hruskovy_raw_salat_mmagazin2

Šalát:

2-4 hlávky rímskeho šalátu (v závislosti na veľkosti; nakrájaný alebo natrhaný na kúsky, ktoré by sa vám pohodlne jedli)

1 granátové jablko

1 šálka nasekaných vlašských orechov

2 hrušky (nakrájané na kocky)

javorový dijónsky dresing

čerstvo zomleté čierne korenie

 

Postup:

1.Premiešajte šalát s dresingom. Najprv pridajte iba polovicu dresingu a až postupne pridávajte podľa potreby.

2. Umiestnite šalát do misky. Na vrch umiestnite kúsky granátového jablka, vlašských orechov a hrušky.

3. Pred podávaním v hruškový raw šalát v miske premiešajte.

4. Na záver dochuťte s čerstvým mletým korením.

[rawmazing.com]

Pridaj komentár