Čas prípravy: 20 minút

Čo budeme na 12 porcií potrebovať?

Na cesto:

  • 230 g hladkej múky,
  • 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker,
  • 150 g trstinového cukru,
  • 2 zarovnané PL Holandského kakaa Dr. Oetker,
  • 2 PL arašidového masla,
  • 250 ml nesladeného sójového nápoja,
  • 80 g nesolených nasekaných arašid.

Na krém:

  • 100 g arašidového masla,
  • 2 balenia Creme VEGA Dr. Oetker,
  • 3 balíčky Smeta-fixu Dr. Oetker,
  • 2 zarovnané PL Holandského kakaa Dr. Oetker,
  • 2 PL nesladeného sójového nápoja.

Na ozdobenie:

  • 20 g nesolených nasekaných arašid.

Ešte potrebujeme:

  • 12 papierových košíčkov na muffiny,
  • formu na muffuny,
  • elektrický ručný šľahač,
  • cukrárske vrecko so zrezanou špičkou.

Ako budeme postupovať?

  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a kakaom.
  2. Pridáme arašidové maslo, sójový nápoj a arašidy a všetko dôkladne vymiešame dohladka.
  3. Cesto nanesieme do papierových košíčkov vo forme na muffiny.
  4. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: 180 °C

Doba pečenia: asi 25 minút

  • Cupcakes necháme vychladnúť.
  • Na prípravu náplne v mise vyšľaháme arašidové maslo s Creme VEGA, cukrom a Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dohladka.
  • Polovicu náplne vložíme do cukrárskeho vrecka na jednu stranu.
  • Do zvyšnej náplne pridáme kakao a nápoj a krátko vyšľaháme.
  • Nanesieme do vrecka vedľa svetlej náplne a cupcakes ozdobíme.
  • Posypeme nasekanými arašidmi.

TIP: Recept môžeme obmieňať podľa druhu orechov a príchute orieškového masla napr. mandľové, pistáciové, lieskovoorieškové.

Pridaj komentár