Čas prípravy: 20 minút

Čo budeme na 12 porcií potrebovať?
Na cesto:
- 230 g hladkej múky,
- 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker,
- 150 g trstinového cukru,
- 2 zarovnané PL Holandského kakaa Dr. Oetker,
- 2 PL arašidového masla,
- 250 ml nesladeného sójového nápoja,
- 80 g nesolených nasekaných arašid.
Na krém:
- 100 g arašidového masla,
- 2 balenia Creme VEGA Dr. Oetker,
- 3 balíčky Smeta-fixu Dr. Oetker,
- 2 zarovnané PL Holandského kakaa Dr. Oetker,
- 2 PL nesladeného sójového nápoja.
Na ozdobenie:
- 20 g nesolených nasekaných arašid.
Ešte potrebujeme:
- 12 papierových košíčkov na muffiny,
- formu na muffuny,
- elektrický ručný šľahač,
- cukrárske vrecko so zrezanou špičkou.
Ako budeme postupovať?
- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a kakaom.
- Pridáme arašidové maslo, sójový nápoj a arašidy a všetko dôkladne vymiešame dohladka.
- Cesto nanesieme do papierových košíčkov vo forme na muffiny.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: 180 °C
Doba pečenia: asi 25 minút
- Cupcakes necháme vychladnúť.
- Na prípravu náplne v mise vyšľaháme arašidové maslo s Creme VEGA, cukrom a Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dohladka.
- Polovicu náplne vložíme do cukrárskeho vrecka na jednu stranu.
- Do zvyšnej náplne pridáme kakao a nápoj a krátko vyšľaháme.
- Nanesieme do vrecka vedľa svetlej náplne a cupcakes ozdobíme.
- Posypeme nasekanými arašidmi.
TIP: Recept môžeme obmieňať podľa druhu orechov a príchute orieškového masla napr. mandľové, pistáciové, lieskovoorieškové.