Notice: Undefined property: stdClass::$share in /home/html/multi_152266/mmagazin.sk/wp-content/themes/Newspaper-child/functions.php on line 59

Notice: Trying to get property of non-object in /home/html/multi_152266/mmagazin.sk/wp-content/themes/Newspaper-child/functions.php on line 59

Celkový čas: 2 hodiny, 35 minút

Príprava: 2 hodiny, 5 mínút

Varenie: 30 minút

Množstvo: 4- 6 porcií

Náročnosť:**

Healthy lifestyle lunch

chicken-teriyaki-mmagazinIngrediencie:

Marináda:

4-6 kusov rozporcovaných a vykostených kuracích pŕs

2 lyžice japonského ryžového nápoja Mirin

2 lyžice trstinového cukru

0,5 šálky vody

Teriyaki omáčka:

2 lyžice jemne sladkého medu

2 lyžice sójovej omáčky

2 lyžice ryžového nápoja mirin

2 lyžice saké

lyžička nastrúhaného zázvoru

štvrtina nastrúhanej cibuľky

(tip: zázvor a cibuľku môžete spolu rozmixovať v mixéri)

Postup:

1. Vodu, sójovú omáčku, trstinový cukor a mirin zmiešame vo veľkej uzatvárateľnej miske. Do takto pripravenej marinády vložíme rozporcované a vykostené kuracie prsia a na 2 hodiny vložíme do chladničky.

2. Pripravíme si omáčku teriyaki použitím potrebných surovín. Do malej panvice dáme med, sójovú omáčku, mirin, saké, zázvor aj cibuľku a všetko spolu povaríme na strednej teplote, kým nedostaneme jemne lepkavú omáčku. Omáčka teriyaki by mala dostať jemne karamelizovanú chuť, preto musíme byť opatrní, aby sme ju nepripálili.

3. Keď je všetko hotové, vyberieme kuracie prsia z marinády a prichystáme si brojlerovu panvicu na grilovanie. Grilovacie mriežky umiestnime do najvyššej polohy, pokryjeme papierom na pečenie a na vrch uložíme brojlerovu panvicu. Mäso najprv grilujeme na strane s kožou.

4. Keď nám kurča dostane krásnu hnedastú farbu, otočíme ho na druhú stranu. Kurča stále polievame teriyaki omáčkou počas grilovania. (tip: použiť môžeme aj panvicu, ale musíme byť maximálne opatrní, aby nám kurča teriyaki neprihorelo. Kurča tak restujeme na kvapke oleji, kým sa nám omáčka nevyparí a churča nedostane chrumkavú kôrku.)

5. Hotové kurča teriyaki podávame na ryži zaliate teriyaki omáčkou. Servírovať ho môžeme ako celé kusy alebo pokrájané na prúžky. Tanier môžeme dozdobiť zeleninovou oblohou podľa vlastného gusta.

[Denisa Košarišťanová]

1 KOMENTÁR

Pridaj komentár