Jahodovo-čokoládový raw „cheesecake“

403
Jahodovo-čokoládový raw „cheesecake“ 3

 

Celkový čas: 8 hodín 30 minút

Príprava: 30 minút

Množstvo: 8-12

Náročnosť: *

 

 

Jahodovo-čokoládový raw „cheesecake“

raw_cheesecake_mmagazin1

Ingrediencie:

Korpus:

4 datle, namočené do úplného zmäknutia

1 1/2 hrnčeka sušeného nesladeného kokosu

1/4 hrnčeka kakaového prášku

1 PL agávového sirupu, prípadne iného prírodného sladidla (podľa výberu)

1 PL kokosového oleja, roztopeného

 

Plnka:

3 hrnčeky dužiny z mladých Thajských kokosových orechov (cca 4 ks)

1/3 hrnčeka kokosovej vody

1 hrnček kokosového oleja

1/4 hrnčeka agávového sirupu, prípadne iného prírodného sladidla (podľa výberu)

1 ČL vanilky

3 hrnčeky jahôd, nakrájaných na kúsky

1/2 hrnčeka sušeného nesladeného kokosu

 

Ganache (čokoládová poleva):

1/4 hrnčeka raw agávového sirupu

2 PL kokosového oleja, roztopeného

1/4 hrnčeka kakaa

raw_cheesecake_mmagazin2

Postup:

1. Všetky ingrediencie na korpus dáme do kuchynského robota a poriadne rozmixujeme, aby nám vznikla dobre tvarovateľná zmes.

2. Zmes dáme do tortovej formy a rovnomerne ju roztlačíme po celom dne.

3. Vo vysokorýchlostnom mixéri najemno rozmixujeme dužinu z kokosového orecha, prilejeme kokosovú vodu, kokosový olej, agávový sirup a vanilku. Všetko spolu dohladka premixujeme.

4. Do plnky ručne vmiešame nakrájané jahody.

5. Pripravenú plnku navrstvíme na korpus, posypeme kokosoma polejeme čokoládovou polevou. Koláč dáme minimálne na 6-8 hodín do chladničky (najlepšie však na noc).

Tip: Minimálne 30 minút pred servírovaním dáme raw „cheesecake“ do mrazničky, aby plnka lepšie stuha a koláč sa ľahšie krájal.

[Lenka/rawmazing.com]

Pridaj komentár