Celkový čas: 8 hodín 30 minút
Príprava: 30 minút
Množstvo: 8-12
Náročnosť: *
Jahodovo-čokoládový raw „cheesecake“
Ingrediencie:
Korpus:
4 datle, namočené do úplného zmäknutia
1 1/2 hrnčeka sušeného nesladeného kokosu
1/4 hrnčeka kakaového prášku
1 PL agávového sirupu, prípadne iného prírodného sladidla (podľa výberu)
1 PL kokosového oleja, roztopeného
Plnka:
3 hrnčeky dužiny z mladých Thajských kokosových orechov (cca 4 ks)
1/3 hrnčeka kokosovej vody
1 hrnček kokosového oleja
1/4 hrnčeka agávového sirupu, prípadne iného prírodného sladidla (podľa výberu)
1 ČL vanilky
3 hrnčeky jahôd, nakrájaných na kúsky
1/2 hrnčeka sušeného nesladeného kokosu
Ganache (čokoládová poleva):
1/4 hrnčeka raw agávového sirupu
2 PL kokosového oleja, roztopeného
1/4 hrnčeka kakaa
Postup:
1. Všetky ingrediencie na korpus dáme do kuchynského robota a poriadne rozmixujeme, aby nám vznikla dobre tvarovateľná zmes.
2. Zmes dáme do tortovej formy a rovnomerne ju roztlačíme po celom dne.
3. Vo vysokorýchlostnom mixéri najemno rozmixujeme dužinu z kokosového orecha, prilejeme kokosovú vodu, kokosový olej, agávový sirup a vanilku. Všetko spolu dohladka premixujeme.
4. Do plnky ručne vmiešame nakrájané jahody.
5. Pripravenú plnku navrstvíme na korpus, posypeme kokosoma polejeme čokoládovou polevou. Koláč dáme minimálne na 6-8 hodín do chladničky (najlepšie však na noc).
Tip: Minimálne 30 minút pred servírovaním dáme raw „cheesecake“ do mrazničky, aby plnka lepšie stuha a koláč sa ľahšie krájal.
[Lenka/rawmazing.com]