India na tanieri – šťavnaté kuracie curry

India na tanieri - šťavnaté  kuracie curry 1

Celkový čas: 1 hodiny 20 minút

Príprava: 20 minút

Varenie: 1 hodina

Množstvo: 6 porcií

Náročnosť:*

India na tanieri – šťavnaté  kuracie curry

kapitan chicken curry mmagazinIngrediencie:

1 celé kura rozporcované na 10 – 12 častí

4 malé lyžičky arašidového alebo slnečnicového oleja

4 čerstvý alebo sušený list z limetky rozštvrtený

2 poháre vody

šťava z 1 citróna

Štipľavá pasta:

15 šalotiek

4 strúčiky rozpučeného cesnaku

3 stonky citrónovej trávy (použijeme len bielu časť)

5 čerstvých červenených čili papričiek

½ lyžičky čerstvého ďumbiera

¼ lyžičky čerstvého zázvoru

¼ lyžičky čerstvej kurkumy

3 makadamové orechy

¼ lyžičky fermentovaného krevetového pretlaku

Dochutenie:

¼ lyžice soli

½ malej lyžičky štipľavého kokosového cukru

2 malé lyžičky kokosového mlieka

Postup:

1. Pridáme všetky ingrediencie na prípravu štipľavej pasty do kuchynského robota a zmixujeme ich na jemnú pastu.

2. Na panvici zohrejeme olej a pridáme zmixovanú štipľavú pastu. Smažíme zhruba pol minúty. Pridáme 2/4 limetkového listu a smažíme ďalšie 2-3 minúty, kým chute spolu dokonale neprejdú a pasta získa prenikavú arómu.

3. Pridáme kuracie kúsky, ktoré vmiešame do štipľavej pasty tak, aby v nej boli úplne pokryté. Po minúte pridáme vodu a curry privedieme do varu. Potom pridáva zostávajúce 2/4 limetkového listu a teplotu zmenšíme na stredný plameň. Priebežne curry premiešavame a pokračujeme vo varení ďalších 20 -25 minút, kým kura nie je dostatočné mäkké a šťavnaté. Ak by kura v počas varenia vyschlo, môžete pridať trochu vody.

4. Hotové curry dochutíme soľou a kokosovým mliekom. Keď sa chute dostatočne premiešajú, curry odstavíme z plameňa.

5. Servírujeme s celými limetkovými listami, šťavou z citróna a pravou indickou ryžou alebo indickým chlebom. (tip: curry môžete servírovať aj k čerstvo upečenej bagete)

[Denisa Košarišťanová/blog.seasonwithspice.com]

Pridaj komentár