Celkový čas: 55 min
Príprava: 15 min
Varenie: 40 min
Množstvo: 4 porcie
Náročnosť: *
Healthy Lifestyle Soup
2 lyžice olivového oleja
1 nakrájaná cibuľa
2 pokrájané a ošúpané mrkvy
2 nakrájané zelerové stonky
85g nahrubo nakrájanej pancetty (talianska šunka)
2 rozpučené strúčiky cesnaku
450g nasekaných listov mangoldu alebo príbuzného šalátu
1 ošúpaný a na kocky nakrájaný zemiak
1 plechovka nakrájaných paradajok
1 čerstvá vetvička rozmarínu
1 plechovka olúpaných fazuliek
2 plechovky hovädzieho vývaru (odporúčame vopred pripraviť domáci vývar)
28g kôry syru parmezán
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
soľ, korenie
Postup:
1. Zohrejeme olej vo veľkom hrnci na stredne rozohriatej platničke. Pridáme cibuľku, mrkvu, zeler, pancettu a cesnak. Pražíme dokiaľ cibuľka nie je priehľadná, okolo 10 minút.
2. Pridáme mangold a nakrájané zemiaky, pražíme, kým sa chute nespoja 2 min. Potom pridáme paradajky a rozmarín. Necháme všetky ingrediencie prejsť dokopy, okolo 10 min, kým nie sú listy mangoldu a paradajky zmäknuté.
3. Zatiaľ zmiešame 170g fazuliek s 56 ml hovädzieho vývaru, kým sa nám nevytvorí jemná zmes. Pridáme vopred pripravené fazuľkové pyré, ostatok vývaru a kôru parmezánu do zeleninovej zmesi.
4. Varíme, kým zemiaky nezmäknú za občasného miešania, okolo 15 min. Pridáme pár celých fazuliek, petržlenovej vňate a varíme, kým fazuľky neprejdú varom a polievka dostatočne nezhustne, 2 min. Dochutíme soľou a korením. Odstránime vetvičku rozmarínu a kôru parmezánu.
5. Servírujeme v malých porciách, kvôli sýtosti.
[Denisa Košarišťanová/foodnetwork.com]