Incredibile minestrone zuppa

143
Incredibile minestrone zuppa 1

Celkový čas: 55 min

Príprava: 15 min

Varenie: 40 min

Množstvo: 4 porcie

Náročnosť: *

Healthy Lifestyle Soup

minestrone-mmagazinIngrediencie:

2 lyžice olivového oleja

1 nakrájaná cibuľa

2 pokrájané a ošúpané mrkvy

2 nakrájané zelerové stonky

85g nahrubo nakrájanej pancetty (talianska šunka)

2 rozpučené strúčiky cesnaku

450g nasekaných listov mangoldu alebo príbuzného šalátu

1 ošúpaný a na kocky nakrájaný zemiak

1 plechovka nakrájaných paradajok

1 čerstvá vetvička rozmarínu

1 plechovka olúpaných fazuliek

2 plechovky hovädzieho vývaru (odporúčame vopred pripraviť domáci vývar)

28g kôry syru parmezán

2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

soľ, korenie

Postup:

1. Zohrejeme olej vo veľkom hrnci na stredne rozohriatej platničke. Pridáme cibuľku, mrkvu, zeler, pancettu a cesnak. Pražíme dokiaľ cibuľka nie je priehľadná, okolo 10 minút.

2. Pridáme mangold a nakrájané zemiaky, pražíme, kým sa chute nespoja 2 min. Potom pridáme paradajky a rozmarín. Necháme všetky ingrediencie prejsť dokopy, okolo 10 min, kým nie sú listy mangoldu a paradajky zmäknuté.

3. Zatiaľ zmiešame 170g fazuliek s 56 ml hovädzieho vývaru, kým sa nám nevytvorí jemná zmes. Pridáme vopred pripravené fazuľkové pyré, ostatok vývaru a kôru parmezánu do zeleninovej zmesi.

4. Varíme, kým zemiaky nezmäknú za občasného miešania, okolo 15 min. Pridáme pár celých fazuliek, petržlenovej vňate a varíme, kým fazuľky neprejdú varom a polievka dostatočne nezhustne, 2 min. Dochutíme soľou a korením. Odstránime vetvičku rozmarínu a kôru parmezánu.

5. Servírujeme v malých porciách, kvôli sýtosti.

[Denisa Košarišťanová/foodnetwork.com]

Pridaj komentár