Raw Taco tiež známe ako „Taco mäso“ sa pripravuje z namočených orechov, nakladaných húb a varených quinoa (môže byť nemusí). Uistite sa, že marinované huby a namočené vlašské orechy máte pripravené najmenej 3 hodiny pred samotnou prípravou jedla. Môžete tak spraviť v dopoludňajších hodinách, a potom dať obe suroviny do chladničky a mať ich pripravené na samotnú prípravu jedla aj o pár hodín neskôr.
Hubovo-orechové raw Taco v šalátových listoch s avokádom
Marinované huby
Ingrediencie:
3 hrnčeky na hrubo nakrájaných húb
3 lyžice sójovej omáčky s nízkym obsahom sodíka alebo kokosové aminos
2 lyžice javorového sirupu
1 lyžička jablčného octu
1 lyžička za studena lisovaného olivového oleja (môže byť nemusí)
Postup:
1. Premiestnite huby do uzatvárateľnej nádoby.
2. Zmiešajte dohromady ingrediencie na marinovanie a zalejte nimi huby. Uzavrite nádobu a trepe pokiaľ sa huby ingredienciami neobalia.
3. Nechajte marinovať po dobu 2-3 hodín (v chladničke). Občas potraste, aby sa huby čo najviac jednotlivými ingredienciami obalili.
Príprava orechov
Ingrediencie:
2 šálky vlašských orechov, namočené 2-3 hodiny, opláchnuté a osušené
marinované huby (postup uvedený vyššie)
1 lyžička rasce
1 lyžička koriandru
1 lyžička údenej papriky
1 lyžička prášku chipotle (údené chiili papričky)
čerstvá petržlenová vňať (jedna hrsť)
1 šálka varenej quinoa (voliteľné)
himalájska soľ a korenie, podľa chuti
Postup:
1. Umiestnite vlašské orechy do kuchynského robota a poriadne rozmixujte.
2. Pridajte huby a petržlen. Mixujte, kým nevznikne zmes húb s petržlenom.
3. Vmiešajte korenie quinoa, osoľte a okoreňte.
Tip: Ide o pikantné jedlo. V prípade, že neobľubujete pikantné jedlo, môžete znížiť množstvo korenia na polovicu.
Záverečné zmiešanie
Ingrediencie:
zmes orechov
1 hlávkový šalát
1 šálka cherry paradajok pokrájaných na štvrtiny
1 avokádo
himalájska soľ a korenie
Postup:
1. Presuňte orechovú zmes na listy hlávkového šalátu.
2. Na vrch položte avokádo a paradajky.
3. Na záver osoľte a okoreňte.