Raw Taco tiež známe ako „Taco mäso“ sa pripravuje z namočených orechov, nakladaných húb a varených quinoa (môže byť nemusí). Uistite sa, že marinované huby a namočené vlašské orechy máte pripravené najmenej 3 hodiny pred samotnou prípravou jedla. Môžete tak spraviť v dopoludňajších hodinách, a potom dať obe suroviny do chladničky a mať ich pripravené na samotnú prípravu jedla aj o pár hodín neskôr.

Hubovo-orechové raw Taco v šalátových listoch s avokádom

raw_taco_v_salate_mmagazin1

Marinované huby

Ingrediencie:

3 hrnčeky na hrubo nakrájaných húb

3 lyžice sójovej omáčky s nízkym obsahom sodíka alebo kokosové aminos

2 lyžice javorového sirupu

1 lyžička jablčného octu

1 lyžička za studena lisovaného olivového oleja (môže byť nemusí)

raw_taco_v_salate_mmagazin2

Postup:

1. Premiestnite huby do uzatvárateľnej nádoby.

2. Zmiešajte dohromady ingrediencie na marinovanie a zalejte nimi huby. Uzavrite nádobu a trepe pokiaľ sa huby ingredienciami neobalia.

3. Nechajte marinovať po dobu 2-3 hodín (v chladničke). Občas potraste, aby sa huby čo najviac jednotlivými ingredienciami obalili.

Príprava orechov

Ingrediencie:

2 šálky vlašských orechov, namočené 2-3 hodiny, opláchnuté a osušené

marinované huby (postup uvedený vyššie)

1 lyžička rasce

1 lyžička koriandru

1 lyžička údenej papriky

1 lyžička prášku chipotle (údené chiili papričky)

čerstvá petržlenová vňať (jedna hrsť)

1 šálka varenej quinoa (voliteľné)

himalájska soľ a korenie, podľa chuti

Postup:

1. Umiestnite vlašské orechy do kuchynského robota a poriadne rozmixujte.

2. Pridajte huby a petržlen. Mixujte, kým nevznikne zmes húb s petržlenom.

3. Vmiešajte korenie quinoa, osoľte a okoreňte.

Tip: Ide o pikantné jedlo. V prípade, že neobľubujete pikantné jedlo, môžete znížiť množstvo korenia na polovicu.

 

Záverečné zmiešanie

Ingrediencie:

zmes orechov

1 hlávkový šalát

1 šálka cherry paradajok pokrájaných na štvrtiny

1 avokádo

himalájska soľ a korenie

 

Postup:

1. Presuňte orechovú zmes na listy hlávkového šalátu.

2. Na vrch položte avokádo a paradajky.

3. Na záver osoľte a okoreňte.

Pridaj komentár