Počet porcií:
4 porcie
Doba prípravy:
30 minút

Čo budeme potrebovať?
Na mäso:
500 g bravčovej panenky
2 lyžice olivového oleja
Soľ
Korenie
Sušený estragón

Na omáčku:
3 broskyne
Lyžičku kryštálového cukru
3 lyžice suchého červeného vína
1 lyžičku citrónovej šťavy
20 g masla
Čerstvý tymian
Ako prílohu použijeme zemiaky uvarené v šupke opečené na oleji, alebo pečené zemiaky.

Postup:
- Mäso odblaníme, potrieme olivovým olejom a z každej strany ho osolíme a okoreníme.
- Zohrejeme si väčšiu grilovaciu panvicu a na strednom stupni opekáme panenku z každej strany 3 minúty.
- Medzi tým si predhrejeme rúru na 180 °C a keď máme mäso do zlatista opečené, uložíme ho na plech a dáme dopiecť do rúry na 7 až 8 minút.
- Kým sa mäso pečie, pripravíme jednoduchú broskyňovú omáčku.
- Broskyne sparíme vriacou vodou, olúpeme ich a nakrájame na kocky.
- V panvici, kde sme opekali mäso, roztopíme kryštálový cukor, pridáme broskyne a chvíľku restujeme. Broskyne zalejeme červeným vínom, citrónovou šťavou a omáčku varíme cca 5 minút, kým sa neodparí alkohol.
- Následne pridáme do omáčky maslo a necháme ju chvíľku zredukovať.
- Keď máme mäso upečené, môžeme servírovať opečený zemiak, nakrájanú panenku a broskyňovú omáčku, ktorú posypeme nasekaným tymianom.

Recept prináša projekt zrodene.eu, ktorého cieľom je informovať širokú verejnosť o kvalite produkcie potravín v štátoch Európskej únie, v spolupráci s food blogerkou Victoria Kitchen Stories, ktorá recept pripravila.