Počet porcií:

4 porcie

Doba prípravy:

30 minút

Čo budeme potrebovať?

Na mäso:

500 g bravčovej panenky

2 lyžice olivového oleja

Soľ

Korenie

Sušený estragón

Na omáčku:

3 broskyne

Lyžičku kryštálového cukru

3 lyžice suchého červeného vína

1 lyžičku citrónovej šťavy

20 g masla

Čerstvý tymian

Ako prílohu použijeme zemiaky uvarené v šupke opečené na oleji, alebo pečené zemiaky.

Postup:

  1. Mäso odblaníme, potrieme olivovým olejom a z každej strany ho osolíme a okoreníme.
  2. Zohrejeme si väčšiu grilovaciu panvicu a na strednom stupni opekáme panenku z každej strany 3 minúty.
  3. Medzi tým si predhrejeme rúru na 180 °C a keď máme mäso do zlatista opečené, uložíme ho na plech a dáme dopiecť do rúry na 7 až 8 minút.
  4. Kým sa mäso pečie, pripravíme jednoduchú broskyňovú omáčku.
  5. Broskyne sparíme vriacou vodou, olúpeme ich a nakrájame na kocky.
  6. V panvici, kde sme opekali mäso, roztopíme kryštálový cukor, pridáme broskyne a chvíľku restujeme. Broskyne zalejeme červeným vínom, citrónovou šťavou a omáčku varíme cca 5 minút, kým sa neodparí alkohol.
  7. Následne pridáme do omáčky maslo a necháme ju chvíľku zredukovať.
  8. Keď máme mäso upečené, môžeme servírovať opečený zemiak, nakrájanú panenku a broskyňovú omáčku, ktorú posypeme nasekaným tymianom.

Recept prináša projekt zrodene.eu, ktorého cieľom je informovať širokú verejnosť o kvalite produkcie potravín v štátoch Európskej únie, v spolupráci s food blogerkou Victoria Kitchen Stories, ktorá recept pripravila.

Pridaj komentár