Francúzske zemiaky na vegetariánsky spôsob s brokolicou

4016
Processed with VSCO with f2 preset

Hovoríte si, francúzske zemiaky na vegetariánsky spôsob? Dá sa to bez mäsa aj klobásy! Niežeby som bola vegetariánka to vôbec nie, ale francúzske zemiaky s mäsom mi príliš nechutia. Tak vám dnešný deň prinášam recept s mojou verziou francúzskych zemiakov. Verím, že si ich rovnako zamilujete ako ja!

 

Francúzske zemiaky na vegetariánsky spôsob s brokolicou

Processed with VSCO with hb1 preset

Čo všetko budeme potrebovať: 

Zemiaky

Balkánsky syr

Eidam 30%

Medvedí cesnak

Brokolicu

3 vajíčka

Čili korenie

Talianske bylinky

Kokosový olej

Processed with VSCO with f2 preset

Aký je postup prípravy chutného šalátu?

1. Zapekaciu misu si potrieme kokosovým olejom.

2. Očistíme si zemiaky, nakrájame na tenké kolieska a dáme do ľubovoľnej misky, v ktorej ich ochutíme. Ja som si zvolila čili korenie, talianske bylinky a nadrobno nakrájaný medvedí cesnak . Koreniny pridávajte podľa vlastnej chuti. Zemiaky s koreninami poriadne premiešame, aby sa chute spojili. Následne si nakrájame balkánsky syr, eidam, vajíčka a očistíme brokolicu.

3. Potom už len vrstvíme. Na spodok misy poukladáme zemiaky, na ktoré pridáme balkánsky syr a eidam. Spravíme ďalšiu zemiakovú vrstvu, na ktorú poukladáme vajíčka s brokolicou. Potom už len na vrch pridáme poslednú vrstvu zemiakov a postrúhame eidam.

4. Ja som k ním pridala ešte volské oko a zeleninu navyše.

5. Pečieme na 200 stupňov približne 1 hodinu.

Processed with VSCO with f2 preset

Aká je výživová hodnota 1 porcie francúzskych zemiakov?

358 kcal

18,2g bielkovín

46,4G sacharidov

6,8g vlákniny

12,6g tukov

Processed with VSCO with f2 preset

Dobrú chuť by Simi!

Pridaj komentár