Chuť hľuzoviek je naozaj skvelá a špecifická. Odborníci ju dokonca považujú za piatu chuť. Aj v tomto recepte dodávajú hľuzovky jedinečnú arómu a chuť vegánskemu syru, pažítke, figám či kokosovej slanine. Je pravdepodobné, že pri príprave receptu vám ostane prebytok niektorých ingrediencií, ktoré môžete v takomto prípade pokojne zamraziť a využiť pri iných príležitostiach.

Figa plnená vegánskym raw syrom s pažítkou, hľuzovkou a kokosovou slaninou

figa_plnena_raw_syrom_mmagazin1

Vegánsky raw syr s pažítkou a hľuzovkou:

2 šálky kešu orieškov (cez noc namočené, opláchnuté a vysušené)

¼ až ½ šálky vody

3 lyžice citrónovej šťavy

1 lyžica svetlého misa

1 malý strúčik cesnaku

1 lyžička jablčného raw octu

½ lyžičky himalájskej soli

1-2 lyžice lanýžového (hľuzovkového) oleja

5 lyžíc nasekanej pažítky

Postup:

1. Všetky ingrediencie okrem pažítky vymixujte vo vysokorýchlostnom mixéri do hladka.

2. Do vymixovanej zmesi ručne vmiešajte pažítku.

figa_plnena_raw_syrom_mmagazin2

Kokosová slanina:

2 šálky, väčšieho sušeného kokosu vo vločkách (nesladený)

¼ šálky kokosovej aminokyseliny (kokosové aminos)

2 lyžice nama shoyu

2 lyžice javorového sirupu

3 čajové lyžičky tekutého dymu

¼ lyžičky údenej mletej papriky

¼ čajovej lyžičky cesnakového prášku

Postup:

1. Zmiešajte dohromady všetky ingrediencie okrem kokosu.

2. Zalejte kokos, premiešajte a nechajte máčať po dobu najmenej ½ hodiny.

3. Vysušte pri 115 °C cez noc, alebo do chrumkava.

Dezert:

8 čerstvých fíg (rozpolených)

vegánsky raw syr s pažítkou a hľuzovkou (recept vyššie)

kokosová slanina (recept vyššie)

pažítka navyše (pre dekoráciu)

Postup:

1. Vyškrabte dužinu z fíg a umiestnite ju bokom.

2. Figy naplňte syrom.

3. Na vrch umiestnite vrstvu vyškrabanej dužiny z fíg, kokosovú slaninu a pažítku.

Pridaj komentár