Skvelé talianske cestoviny v kombinácii s čerstvou slovenskou rybou sú jedlom, ktoré nielen skvele vyzerá, ale i dokonale chutí. Túto špecialitu na smotanovej omáčky sa oplatí ochutnať nielen v kvalitnej reštaurácii, ale i v domácom prostredí. S druhou možnosťou sme sa vám dnes rozhodli pomôcť a spoločne s vami si pripraviť 4 porcie delikátneho jedla Fettuccine so smotanovou omáčkou a zubáčom.

Na prípravu budeme potrebovať 30 minút a tieto ingrediencie:

  • 300 g fettuccine cestovín
  • 1 cibuľu
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 300 g šampiňónov
  • 150 ml smotany na varenie
  • 50 g syru eidam
  • 1 lyžicu masla
  • pol lyžičky mletej sladkej papriky
  • čerstvý koriander
  • 500 g filet zubáča
  • soľ
  • korenie
  • šťavu z polovice limetky

Ako budeme postupovať?

  1. Pripravíme si rybu. Zubáča umyjeme, osušíme, pokvapkáme limetkovou šťavou, osolíme a okoreníme ho. Na panvici ho pečieme najprv kožou dole 10 minút, potom naopak 5 minút.
  2. Cestoviny uvaríme v osolenej vode.
  3. Cibuľu nakrájame na kocky a šampiňóny olúpeme a taktiež nakrájame.
  4. V hrnci zohrejeme lyžicu olivového oleja, orestujeme cibuľu, pridáme nakrájané huby a túto zmes osolíme a posypeme červenou paprikou. Miešame aspoň 3 minúty a následne vlejeme do hrnca smotanu.
  5. Pridáme na tenko nastrúhaný syr a miešame, kým sa neroztopí. Omáčku privedieme k varu a hneď potom pridáme maslo. Keď sa roztopí vypneme sporák.
  6. Uvarené cestoviny pridáme k omáčke a poriadne premiešame. Pridáme aj nasekaný koriander a podávame.
  7. Na vrch cestovín uložíme kúsky hotového zubáča.

Zdroj: Zrodené v EÚ

Pridaj komentár