Celkový čas: 15 minút
Príprava šalátu: 15 minút
Množstvo: 4
Náročnosť:*
Feniklovo-čakankový raw šalát s pomarančom a tahini dressingom s javorovým sirupom
Ingrediencie:
1 stredne veľká buľva fenikla, nakrájaná na kúsky
1 veľká hlavička čakanky, nakrájaná na kúsky
3 mandarínky, olúpané a nakrájané na kúsky
1/2 hrnčeka vlašských orechov, nasekaných
mleté čierne korenie, na dochutenie
Tahini dressing s javorovým sirupom:
3/4 hrnčeka tahini pasty
1/2 hrnčeka vody
šťava z jedného citróna
2 ČL čerstvého zázvoru, strúhaného
3 PL javorového sirupu, prípadne iného tekutého prírodného sladidla
štipka Himalájskej soli (podľa potreby)
Postup:
1. Vo väčšej mise zmiešame nakrájaný fenikel, čakanku, mandarínky a nasekané vlašské orechy.
2. Všetky ingrediencie na dressing vložíme do mixéra a poriadne dohladka premixujeme.
3. Dressing nalejeme na šalát a dobre premiešame. Dochutíme čiernym korením.
4. Pripravený raw šalát dáme na 30 minút do chladničky, aby sa všetky chute navzájom prepojili.
[Lenka/rawmazing.com]