Feniklovo-čakankový raw šalát s pomarančom a tahini dressingom s javorovým sirupom

Feniklovo-čakankový raw šalát s pomarančom a tahini dressingom s javorovým sirupom

 

Celkový čas: 15 minút

Príprava šalátu: 15 minút

Množstvo: 4

Náročnosť:*

 

 

Feniklovo-čakankový raw šalát s pomarančom a tahini dressingom s javorovým sirupom

raw_salat_mmagazin1

Ingrediencie:

1 stredne veľká buľva fenikla, nakrájaná na kúsky

1 veľká hlavička čakanky, nakrájaná na kúsky

3 mandarínky, olúpané a nakrájané na kúsky

1/2 hrnčeka vlašských orechov, nasekaných

mleté čierne korenie, na dochutenie

 

Tahini dressing s javorovým sirupom:

3/4 hrnčeka tahini pasty

1/2 hrnčeka vody

šťava z jedného citróna

2 ČL čerstvého zázvoru, strúhaného

3 PL javorového sirupu, prípadne iného tekutého prírodného sladidla

štipka Himalájskej soli (podľa potreby)

 

Postup:

1. Vo väčšej mise zmiešame nakrájaný fenikel, čakanku, mandarínky a nasekané vlašské orechy.

2. Všetky ingrediencie na dressing vložíme do mixéra a poriadne dohladka premixujeme.

3. Dressing nalejeme na šalát a dobre premiešame. Dochutíme čiernym korením.

4. Pripravený raw šalát dáme na 30 minút do chladničky, aby sa všetky chute navzájom prepojili.

[Lenka/rawmazing.com]

Pridaj komentár