Náročnosť: stredne náročná príprava

Čas prípravy: asi 20 minút

Čo budeme na 40 kúskov potrebovať?

Na cesto:

  • 200 g hladkej múky
  • 2 zarovnané PL Holandského kakaa Dr. Oetker
  • 70 g práškového cukru
  • 140 g zmäknutého masla

Na náplň a ozdobenie:

  • 1 balíček Marcipánu Dr. Oetker
  • Farbu potravinársku gélovú žltú Dr. Oetker
  • Farbu potravinársku gélovú červenú Dr. Oetker
  • Farbu potravinársku gélovú zelenú Dr. Oetker
  • 2 balíčky Polevy tmavej Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme:

  • lis na cesnak
  • 2 plechy na pečenie

Ako budeme postupovať?

  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kakaom a cukrom.
  2. Pridáme maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto.
  3. Cesto rozdelíme na rovnaké diely, ktoré pretlačíme cez lis na cesnak, aby sme vytvorili povrázky.
  4. Povrázky opatrne stočíme do tvaru hniezda a poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie.
  5. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Čas pečenia: približne 8 minút (1 plech)

  1. Hniezda necháme vychladnúť.
  2. Marcipán rozdelíme na 3 rovnaké diely a každý z nich zafarbíme inou farbou.
  3. Potom zo zafarbeného marcipánu vytvarujeme malé vajíčka.
  4. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a naplníme ňou vychladnuté hniezda.
  5. Dozdobíme farebnými vajíčkami a necháme stuhnúť.

Pridaj komentár