Empanadas dulces con moras

Empanadas dulces con moras 2

Celkový čas: 1,5 hod

Príprava: 20 min

Pečenie: 15 min

Množstvo: 14-16 empanadas

Náročnosť: *

Fruity – Yummy – Creamy

berry-sweet-empanadas-recipe-5Ingrediencie:

2,5 šálky múky na všetky účely (cca 300g)

2 polievkové lyžice cukru

štipku soli

0,5 šálky pokrájaného masla (cca 113g) cup (113 grams) diced cold butter

1 žĺtko

vychladená voda cca 0,25 šálky

cca 1,25 šálky Sargento ricotta syru (tip:syr je možné zameniť za mascarpone syr či philadelphiu)

14-16 černíc alebo malín (tip: výborná kombinácia empanadas je aj s čučoriedkami či jahodami)

cca 2 polievkové lyžice mlieka (na potretie ešte neupečených empanadas)

práškový cukor na posypanie (môže sa aj vynechať)

Postup:

1. Do kuchynského mixéra dáme múku, soľ, cukor a maslo. Všetko spolu poriadne miešame, kým nám nevznikne jemná zmes podobná strúhanke. Pridáme žĺtok a opäť premiešame. Naostatok pridáme dostatočné množstvo vody na vytvorenie hladkého cesta.

2. Cesto vyvaľkáme a prikryjeme fóliou. Na 30 minút ho vložíme do chladničky, aby nám stihlo trochu odstáť.

3. Kým sa cesto chladí, predhrejeme rúru na 200 °C. Na pekáč uložíme papier na pečenie.

4. Keď je takto všetko pripravené, vyberieme vychladené cesto z chladničky, ktoré jemne povrchu pomúčime a s formičkami na cookies alebo inými kolieskovými formičkami vytvarujeme do požadovaného tvaru.

5. Vyformované cesto do malých koliesok uložíme na papier na pečenie.

6. Kolieska vyplníme lyžicou ricotta syru a černicami na jednej polovici. Druhou polovicou uzavrieme empanadas na pekné mesiačiky, ktoré ešte vyzdobíme na okrajoch vidličkou.

7. Pripravené empanadas na pečenie potrieme mliekom a vložíme do predhriatej rúry na 13-15 min, kým nedostanú krásnu zlatú farbu.

8. Hotové empanadas necháme vychladnúť. Pred servírovaním ich povrchu poprášime cukrom. Dobrú chuť k tomuto španielskemu nebíčku v papuľke.

[Denisa Košarišťanová/roxanashomebaking.com]

Pridaj komentár