Tradičná kapustnica, kapor, zemiakový šalát a mnohé ďalšie dobroty už tradične patria na štedrovečerný stôl väčšiny Slovákov. Pri tejto výnimočnej večeri sa to však len začína. Počas ďalších dní prichádzajú na rad rôzne cukrovinky, vianočka, chlebíčky, jednohubky a nekonečné množstvo ďalších lahôdok … veď to všetci poznáme. A keďže už sú Vianoce, všetci si povieme, že takúto kalorickú bombu si môžeme raz za rok dopriať.

Ak si ale poctivo strážite každú jednu kalóriu, pomôžeme vám zostaviť štedrovečerné menu tak, aby ste si bez najmenších obáv dopriali všetko, čo k vianočným sviatkom patrí a nenarušili pritom vaše poctivo strážené stravovacie návyky. Vyskúšajte rybaciu polievku, obaľovaného kapra a vianočný „zemiakový“ šalát podľa obľúbenej nízkosacharidovej diéty od KetoMix!

Zabudnite na zbytočné výčitky alebo obavy a strachu o svoju postavu. Obľúbené recepty ako je tradičný kapor, rybacia polievka a zemiakový šalát pozdvihnú chuť Vianoc aj tomu, kto drží dnes veľmi populárnu proteínovú diétu. Pusťme sa teda do varenia.
Rybacia polievka
Aké ingrediencie budete potrebovať?
50 g kapra alebo inej ryby
¼ mrkvy
¼ zeleru
¼ petržlenu
olivový olej
soľ
čierne korenie
KetoMix proteínové pečivo

Ako postupovať?
- Nakrájanú zeleninu krátko osmažte na oleji a zalejte vodou.
- Pridajte kapra, osoľte, okoreňte a uvarte do mäkka.
- Časť zeleniny vyberte, rozmixujte a vráťte späť do polievky (ak máte radšej vývar, mixovanie nie je nutné).
- Uvarenú rybu nakrájajte a KetoMix pečivo si pripravte podľa návodu na obale.
- Nasucho osmažte na nepriľnavej panvici a servírujte priamo do hotovej polievky.
Vianočný „zemiakový“ šalát

Základ šalátu
Aké ingrediencie budete potrebovať?
¼ stredne veľkého zeleru
¼ bielej reďkovky
¼ mrkvy
½ balenia kyslej smotany
2 vajcia natvrdo
lyžičku horčice bez cukru
soľ
čierne korenie
Majonézu k šalátu
Aké ingrediencie budete potrebovať?
1 žĺtok
½ lyžičky citrónovej šťavy
1 lyžička vínneho octu
¼ lyžičky horčice bez cukru
½ lyžičky soli
¾ hrnčeka olivového alebo avokádového oleja
Ako postupovať?

- Koreňovú zeleninu ošúpte a uvarte do mäkka.
- Medzitým si pripravte domácu majonézu. Do vyššej nádoby vlejte žĺtok, citrónovú šťavu, ocot a pridajte horčicu a soľ. Ručným šľahačom vyšľahajte zmes, kým sa nevytvorí svetlo žltá hmota. Do nej postupne pridávate po lyžičkách ¼ oleja a potom dobre vyšľahajte. Zvyšný olej za neustáleho šľahania opatrne prilievajte do zmesi, kým sa nevytvorí tuhá majonéza. Nechajte v chladničke dobre vychladiť.
- Medzitým uvarenú zeleninu a vajce natvrdo nakrájajte na menšie kocky a vložte do väčšej misy.
- Pridajte kyslú smotanu, vychladnutú domácu majonézu, horčicu, soľ a čierne korenie.
- Všetko dôkladne premiešajte. Šalát nechajte cez noc uležať.
Štedrovečerný obaľovaný kapor
Aké ingrediencie budete na 1 porciu potrebovať?
100 g kapra alebo inej ryby
soľ
čierne korenie
Proteínovú omeletu KetoMix so zeleninovou príchuťou
olivový olej
Ako postupovať?

- Filet z ryby umyte a očistite.
- Osoľte, okoreňte a následne ho obaľte v zmesi KetoMix omeleta so zeleninovou príchuťou.
- Smažte na panvici s troškou oleja z obidvoch strán do zlata.
- Podávajte spolu so „zemiakovým“ šalátom ozdobeným pažítkou a plátkom citróna.