Celkový čas: 1 hodina
Príprava: 30 minút
Množstvo: 3 porcie
Náročnosť: *
Čučoriedkovo-broskyňový raw šalát so smotanovo-bazalkovým dresingom
Ingrediencie:
Smotanovo-bazalkový dressing:
1/2 hrnčeka kešu orieškov– cez noc namočené, na druhý deň scedené a opláchnuté
1 citrón – šťava z citrónu
1/2 šálky vody
1/2 šálky bazalkových listov (balené)
1 polievková lyžica šalotky nakrájanej na kocky
himalájska soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
1. V mixéri rozšľahať kešu oriešky, citrónovú šťavu a vodu na hladkú zmes.
2. Pridať bazalku a spolu zmixovať.
3. Pridať šalotku, soľ a korenie. Raz alebo dvakrát premiešať.
Ingrediencie:
Šalát:
6 – 8 veľkých hrstí listových šalátov
3 broskyne – nakrájať na kocky
1 hrnček čučoriedok
1 hrnček lieskových orieškov – ľubovoľne nasekať *
Postup:
1. Nasypeme všetky ingrediencie do veľkej misky.
2. Dresingom zalejeme a premiešame čučoriedkovo-broskyňový raw šalát.
Tip: Môžu byť aj opekané lieskovce. Nie sú drsné, naopak veľmi chutné. Opekať ich treba na 275 stupňoch približne 20 minút. Zrolovať ich do uteráku na odstránenie šupky.
[Maroš/rawmazing.com]