Čučoriedkovo-broskyňový raw šalát so smotanovo-bazalkovým dresingom

Čučoriedkovo-broskyňový raw šalát so smotanovo-bazalkovým dresingom 2

 

Celkový čas: 1 hodina

Príprava: 30 minút

Množstvo: 3 porcie

Náročnosť: *

 

 

Čučoriedkovo-broskyňový raw šalát so smotanovo-bazalkovým dresingom

cucoriedkovy_raw_salat_mmagazin1

Ingrediencie:

Smotanovo-bazalkový dressing:

1/2 hrnčeka kešu orieškov– cez noc namočené, na druhý deň scedené a opláchnuté

1 citrón – šťava z citrónu

1/2 šálky vody

1/2 šálky bazalkových listov (balené)

1 polievková lyžica šalotky nakrájanej na kocky

himalájska soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

1. V mixéri rozšľahať kešu oriešky, citrónovú šťavu a vodu na hladkú zmes.

2. Pridať bazalku a spolu zmixovať.

3. Pridať šalotku, soľ a korenie. Raz alebo dvakrát premiešať.

 

Ingrediencie:

Šalát:

6 – 8 veľkých hrstí listových šalátov

3 broskyne – nakrájať na kocky

1 hrnček čučoriedok

1 hrnček lieskových orieškov – ľubovoľne nasekať *

Postup:

1. Nasypeme všetky ingrediencie do veľkej misky.

2. Dresingom zalejeme a premiešame čučoriedkovo-broskyňový raw šalát.

Tip: Môžu byť aj opekané lieskovce. Nie sú drsné, naopak veľmi chutné. Opekať ich treba na 275 stupňoch približne 20 minút. Zrolovať ich do uteráku na odstránenie šupky.

[Maroš/rawmazing.com]

Pridaj komentár