Citrónovo-levanduľové čajové raw cookies

166
Citrónovo-levanduľové čajové raw cookies 3

 

Celkový čas: 1 hodina

Príprava: 15 minút

Množstvo: 24 kusov

Náročnosť: *

 

 

Citrónovo-levanduľové čajové raw cookies

raw_cookies_mmagazin1

Ingrediencie:

3 hrnčeky kešu múky

1/2 hrnčeka mandľovej múky

2 PL levanduľových kvetov

2 PL citrónovej šťavy

2 PL citrónovej kôry

1/2 ČL vanilky, prípadne vanilkového extraktu (nie je nevyhnutné)

2 PL kokosového oleja, roztopeného

2 PL raw agávového sirupu, prípadné iného tekutého prírodného sladidla

1 hrnček sušeného kokosu, nesladeného (na obaľovanie)

raw_cookies_mmagazin2

Postup:

Príprava kešu múky:

Vo vysokorýchlostnom mixéri postupne najemno pomixujeme kešu orechy. Orechy mixujeme v intervaloch (po 10 sekúnd) a po ½ hrnčeku. Nemixujeme naraz väčšie množstvo orechov ani príliš dlho, pretože by nám vzniklo maslo. Každú dávku pomletých orechov preosejeme cez sitko, aby nám vznikla jemná múka. Z jedného hrnčeka kešu orechov dostaneme približne 1 ½ hrnčeka múky.

Príprava mandľovej múky: viď príprava kešu múky.

Tip: Ak dáme olúpané mandle do igelitového vrecka a uložíme do mrazničky, po zmrazení ich môžeme naraz rozmixovať v mixéri. Nemusíme sa báť, že by nám vzniklo maslo, nakoľko sme zmrazením zabránili, aby sa z nich pri mixovaní uvoľnil olej.

1. V stredne veľkej miske zmiešame kešu múku, mandľovú múku, 1 PL levanduľových kvetov, pridáme citrónovú šťavu, citrónovú kôru, vanilku, kokosový olej a agávový sirup. Všetky suroviny poriadne premiešame, aby nám vznikla dobre tvarovateľná zmes.

2. Zo zmesi formujeme guľôčky o veľkosti orecha (približne 24 kusov).

3. V miske zmiešame zvyšnú 1 PL levanduľových kvetov s kokosom a v takto pripravenej zmesi obaľujeme guľôčky.

4. Hotové guľôčky (raw cookies) skladujeme v chladničke.

Tip: Ak guľky pred obaľovaním necháme trochu stuhnúť (aspoň 30 minút) v chladničke, budú sa nám lepšie obaľovať.

[Lenka/rawmazing.com]

Pridaj komentár