Celkový čas: 1 hodina
Príprava: 15 minút
Množstvo: 24 kusov
Náročnosť: *
Citrónovo-levanduľové čajové raw cookies
Ingrediencie:
3 hrnčeky kešu múky
1/2 hrnčeka mandľovej múky
2 PL levanduľových kvetov
2 PL citrónovej šťavy
2 PL citrónovej kôry
1/2 ČL vanilky, prípadne vanilkového extraktu (nie je nevyhnutné)
2 PL kokosového oleja, roztopeného
2 PL raw agávového sirupu, prípadné iného tekutého prírodného sladidla
1 hrnček sušeného kokosu, nesladeného (na obaľovanie)
Postup:
Príprava kešu múky:
Vo vysokorýchlostnom mixéri postupne najemno pomixujeme kešu orechy. Orechy mixujeme v intervaloch (po 10 sekúnd) a po ½ hrnčeku. Nemixujeme naraz väčšie množstvo orechov ani príliš dlho, pretože by nám vzniklo maslo. Každú dávku pomletých orechov preosejeme cez sitko, aby nám vznikla jemná múka. Z jedného hrnčeka kešu orechov dostaneme približne 1 ½ hrnčeka múky.
Príprava mandľovej múky: viď príprava kešu múky.
Tip: Ak dáme olúpané mandle do igelitového vrecka a uložíme do mrazničky, po zmrazení ich môžeme naraz rozmixovať v mixéri. Nemusíme sa báť, že by nám vzniklo maslo, nakoľko sme zmrazením zabránili, aby sa z nich pri mixovaní uvoľnil olej.
1. V stredne veľkej miske zmiešame kešu múku, mandľovú múku, 1 PL levanduľových kvetov, pridáme citrónovú šťavu, citrónovú kôru, vanilku, kokosový olej a agávový sirup. Všetky suroviny poriadne premiešame, aby nám vznikla dobre tvarovateľná zmes.
2. Zo zmesi formujeme guľôčky o veľkosti orecha (približne 24 kusov).
3. V miske zmiešame zvyšnú 1 PL levanduľových kvetov s kokosom a v takto pripravenej zmesi obaľujeme guľôčky.
4. Hotové guľôčky (raw cookies) skladujeme v chladničke.
Tip: Ak guľky pred obaľovaním necháme trochu stuhnúť (aspoň 30 minút) v chladničke, budú sa nám lepšie obaľovať.
[Lenka/rawmazing.com]