Chrumkavé kakaové raw kocky so sušenou morušou a arašidmi

289

Prinášame vám sladkú maškrtu, ktorá je bez použitia cukru a navyše s bohatou nutričnou hodnotou vďaka sušeným morušiam a arašidom. V prípade, že Vám arašidy príliš „nevoňajú“ nezúfajte hneď v úvode. Môžete ich pokojne zameniť za iné oriešky či semienka. Kombinácia moruše a arašidov je však zámerná, keďže spolu vytvárajú jedinečnú chuť.

 

Chrumkavé kakaové raw kocky so sušenou morušou a arašidmi

chrumkave_kakaove_raw_kocky_mmagazin

Ingrediencie:

8 x 30g kakaovej pasty

1/2 hrnčeka arašidov

1/2 hrnčeka sušenej moruše

1/2 šálky pohánkových krúpov (namáčané a vysušené, pokiaľ nie sú pripravené ku konzumácii)

1-3 lyžice kokosového cukru, rozdrvené v mlynčeku na korenie alebo kávu

1/2 lyžičky práškovej stévie

vločky soli (podľa chuti)

chrumkave_kakaove_raw_kocky_mmagazin1

Postup:

1. Nakrájajte kakaovú pastu na malé, tenké kúsky. Aby ste ich roztavili a zároveň ponechali surový stav, umiestnite ich na necelú hodinu do sušičky pri teplote 115 C°.

2. V kuchynskom robote najemno nasekajte arašidy a morušu.

3. Zmiešajte arašidovo-morušovú zmes, pohánku, kokosový cukor a stéviu s roztavenou kakaovou pastou.

4. Použitie silikónové formy, na ktorých dno nezabudnite dať pár vločiek soli, naplňte ich vzniknutou čokoládovou zmesou a umiestnite do chladničky, aby vychladli. Silikón vám dodá pekný lesklý povrch.

[rawmazing.com]

Pridaj komentár