Prinášame vám sladkú maškrtu, ktorá je bez použitia cukru a navyše s bohatou nutričnou hodnotou vďaka sušeným morušiam a arašidom. V prípade, že Vám arašidy príliš „nevoňajú“ nezúfajte hneď v úvode. Môžete ich pokojne zameniť za iné oriešky či semienka. Kombinácia moruše a arašidov je však zámerná, keďže spolu vytvárajú jedinečnú chuť.
Chrumkavé kakaové raw kocky so sušenou morušou a arašidmi
Ingrediencie:
8 x 30g kakaovej pasty
1/2 hrnčeka arašidov
1/2 hrnčeka sušenej moruše
1/2 šálky pohánkových krúpov (namáčané a vysušené, pokiaľ nie sú pripravené ku konzumácii)
1-3 lyžice kokosového cukru, rozdrvené v mlynčeku na korenie alebo kávu
1/2 lyžičky práškovej stévie
vločky soli (podľa chuti)
Postup:
1. Nakrájajte kakaovú pastu na malé, tenké kúsky. Aby ste ich roztavili a zároveň ponechali surový stav, umiestnite ich na necelú hodinu do sušičky pri teplote 115 C°.
2. V kuchynskom robote najemno nasekajte arašidy a morušu.
3. Zmiešajte arašidovo-morušovú zmes, pohánku, kokosový cukor a stéviu s roztavenou kakaovou pastou.
4. Použitie silikónové formy, na ktorých dno nezabudnite dať pár vločiek soli, naplňte ich vzniknutou čokoládovou zmesou a umiestnite do chladničky, aby vychladli. Silikón vám dodá pekný lesklý povrch.
[rawmazing.com]