Náročnosť: jednoduchá príprava

Čas prípravy: 40 minút

Čo budeme na prípravu 4 pohárov (200 ml) potrebovať?

Na čatní:

  • približne 600 g miešaného bobuľového ovocia (napr. maliny, černice, čierne a červené ríbezle)
  • 100 ml červeného vína
  • 2 KL kremžskej horčice
  • ½ balíčka Želírovacieho cukru so stéviou 3:1 Dr. Oetker
  • 1 zarovnaná KL soli
  • trochu čerstvo mletého čierneho korenia

Ako budeme postupovať?

  1. Bobuľové ovocie v prípade potreby umyjeme, preberieme a odvážime 600 g.
  2. Odmeriame 100 ml červeného vína.
  3. Ovocie, červené víno a horčicu vo veľkom hrnci dobre premiešame so Želírovacím cukrom so stéviou.
  4. Pri občasnom miešaní privedieme do varu a aspoň 5 minút necháme variť, občas premiešame.
  5. Čatní dochutíme soľou a čiernym korením a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov.
  6. Poháre uzavrieme viečkami, ihneď otočíme a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.

TIP 1: Na prípravu čatní môžete použiť tiež mrazené bobuľové ovocie. V takom prípade nechajte ovocie rozmraziť a použite aj získanú šťavu.

TIP 2: Podľa chuti môžete čatní krátko rozmixovať na pyré.

Pridaj komentár