Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: 40 minút

Čo budeme na prípravu 4 pohárov (200 ml) potrebovať?
Na čatní:
- približne 600 g miešaného bobuľového ovocia (napr. maliny, černice, čierne a červené ríbezle)
- 100 ml červeného vína
- 2 KL kremžskej horčice
- ½ balíčka Želírovacieho cukru so stéviou 3:1 Dr. Oetker
- 1 zarovnaná KL soli
- trochu čerstvo mletého čierneho korenia
Ako budeme postupovať?
- Bobuľové ovocie v prípade potreby umyjeme, preberieme a odvážime 600 g.
- Odmeriame 100 ml červeného vína.
- Ovocie, červené víno a horčicu vo veľkom hrnci dobre premiešame so Želírovacím cukrom so stéviou.
- Pri občasnom miešaní privedieme do varu a aspoň 5 minút necháme variť, občas premiešame.
- Čatní dochutíme soľou a čiernym korením a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov.
- Poháre uzavrieme viečkami, ihneď otočíme a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.
TIP 1: Na prípravu čatní môžete použiť tiež mrazené bobuľové ovocie. V takom prípade nechajte ovocie rozmraziť a použite aj získanú šťavu.
TIP 2: Podľa chuti môžete čatní krátko rozmixovať na pyré.