Čakankový raw šalát s granátovým jablkom so zálievkou z vínneho octu a javorovým sirupom

242
Čakankový raw šalát s granátovým jablkom so zálievkou z vínneho octu a javorovým sirupom 2

 

Celkový čas: 20 minút

Príprava: 20 minút

Množstvo: 4

Náročnosť:*

 

 

Čakankový raw šalát s granátovým jablkom so zálievkou z vínneho octu a javorovým sirupom

cakankovy_raw_salat_mmagazin1

Ingrediencie:

2 endívie (čakanka štrbáková), nakrájanej na tenko (približne 2 hrnčeky)

1 hrnček zrniečok granátového jablka

šťava z 1/2 citróna

1 jablko, nasekaného na kúsky

3/4 cup vlašských orechov, nasekaných na kúsky

 

Zálievka z jablčného octu s javorovým sirupom:

1/4 hrnčeka raw jablčného octu, nefiltrovaného

1/4 hrnčeka javorového sirupu

1/2 hrnčeka olivového oleja

2 ČL citrónovej šťavy

1/2 ČL horčice, sušenej

3 PL šalotky, nakrájanej

Himalájska soľ a korenie na dochutenie

 

Postup:

1. Do misky dáme nakrájanú čakanku, zalejeme ju citrónovou šťavou a premiešame. Musíme tak urobiť rýchlo, pretože čakanka začína pomerne rýchlo hnednúť.

2. Pridáme zvyšné ingrediencie a opäť poriadne premiešame.

3. Všetky ingrediencie na zálievku okrem šalotky dáme do vysokorýchlostného mixéra a mixujeme, dokým zálievka mierne nezhustne.

4. Zálievku dochutíme soľou a korením.

5. Pridáme nakrájanú šalotku.

6. Raw šalát zalejeme potrebným množstvom zálievky a premiešame.

[Lenka/rawmazing.com]

Pridaj komentár