Celkový čas: 20 minút
Príprava: 20 minút
Množstvo: 4
Náročnosť:*
Čakankový raw šalát s granátovým jablkom so zálievkou z vínneho octu a javorovým sirupom
Ingrediencie:
2 endívie (čakanka štrbáková), nakrájanej na tenko (približne 2 hrnčeky)
1 hrnček zrniečok granátového jablka
šťava z 1/2 citróna
1 jablko, nasekaného na kúsky
3/4 cup vlašských orechov, nasekaných na kúsky
Zálievka z jablčného octu s javorovým sirupom:
1/4 hrnčeka raw jablčného octu, nefiltrovaného
1/4 hrnčeka javorového sirupu
1/2 hrnčeka olivového oleja
2 ČL citrónovej šťavy
1/2 ČL horčice, sušenej
3 PL šalotky, nakrájanej
Himalájska soľ a korenie na dochutenie
Postup:
1. Do misky dáme nakrájanú čakanku, zalejeme ju citrónovou šťavou a premiešame. Musíme tak urobiť rýchlo, pretože čakanka začína pomerne rýchlo hnednúť.
2. Pridáme zvyšné ingrediencie a opäť poriadne premiešame.
3. Všetky ingrediencie na zálievku okrem šalotky dáme do vysokorýchlostného mixéra a mixujeme, dokým zálievka mierne nezhustne.
4. Zálievku dochutíme soľou a korením.
5. Pridáme nakrájanú šalotku.
6. Raw šalát zalejeme potrebným množstvom zálievky a premiešame.
[Lenka/rawmazing.com]