Brusnicovo – pomarančové rolky na spôsob baklavy

155
Brusnicovo - pomarančové rolky na spôsob baklavy 2

Celkový čas: 35 minút

Príprava: 15 minút

Pečenie: 20 minút

Množstvo: 20 porcií

Náročnosť: *

Fruity – Healthy  – Yummy

mmagazinIngrediencie:

2 rolky mrazeného rozvaľkaného lístkového cesta

2 lyžice masla, roztopeného

170g sušených brusníc

mletá škorica

šálka pomletých pekanových orechov (môžu byť aj posekané na malé kúsky)

pár pekanových orechov na dekoráciu

polovica šálky cukru

lyžica postrúhanej pomarančovej kôry (tip: zvyšok pomarančovej kôry môžete využiť na dekoráciu)

1 vajíčko

2 lyžice vody

polovica šálky medu

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 200°C. Pekáč si vymastíme tukom a vysypeme hladkou múkou. Použiť môžeme aj papier na pečenie, ktorý si vyrežeme do požadovaného tvaru. Následne si pripravíme 2 rolky cesta, ktoré rozvinieme do 30 cm štvorcov a zvrchu pomažeme roztopeným maslom.

2. Do mixéra vložíme brusnice, pekanové orechy, cukor, škoricu, pomarančovú kôru. Všetky ingrediencie spolu zmixujeme do jemnej masy. Takto nasekanú a dobre premiešanú zmes umiestnime na oba pláty do štvorca rozvaľkaného cesta.

3. Pokryté cesto zrolujeme do dvoch dlhých roliek, pričom dbáme na to, aby sme konce dôkladne zalepili.

4. V malej miske si rozšľaháme vajíčko s vodou, čím potrieme vrch rolád po celej dĺžke, aby pri pečení získali krásne chrumkavú kôrku. Na záver si rolky rozrežeme na 10 rovnakých plátkov, uložíme ich na vopred pripravený pekáč a necháme piecť v rúre na 12-15 minút (dovtedy, kým malé rolky nezískajú zlatohnedú farbu).

5. Hotové rolky ihneď odstránime z pekáča a necháme ich vychladnúť. Zatiaľ si v malom hrnci zohrejeme med. Rolky podávame obliate lyžicou horúceho medu.

[Denisa Košarišťanová/pillsbury.com]

Pridaj komentár