Notice: Undefined property: stdClass::$share in /home/clients/multi_152266/mmagazin.sk/wp-content/themes/Newspaper-child/functions.php on line 59

Notice: Trying to get property of non-object in /home/clients/multi_152266/mmagazin.sk/wp-content/themes/Newspaper-child/functions.php on line 59

Celkový čas: 3 hodiny, 10 minút (bez prípravy prílohy)

Príprava: 10 minút

Pečenie: 3 hodiny

Množstvo: 10-12 porcií

Náročnosť: ***

Bravčové pečené pliecko na rakúsky spôsob

titul

Ingrediencie:

1,5kg bravčového pliecka s kožou

2-3 PL olivového oleja

2 malé biele cibuľky, pokrájané najemno

pár strúčikov cesnaku, ošúpané a pokrájané na polovičky

soľ

4-5 PL rasce

voda

Postup:

1. Rúru predhrejeme na 140°C.

2. Na menšej panvici si rozohrejeme olivový olej. Pridáme najemno nakrájanú cibuľku, ktrorú trochu spražíme domäkka.

3. Zatiaľ si pripravíme bravčové mäsko, ktoré uložíme na pekáč, cca 3 cm hlboký. Kožu poprekrajujeme podľa mrežovaného vzoru. Mäso poriadne popotierame cesnakom, osolíme, posypeme rascou a nakoniec pridáme spraženú cibuľku na olivovom oleji.

4. Pekáč s mäsom vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 1,5 hodiny na rovnakej teplote. Mäso z času, na čas skontrolujeme a polejeme pohárom vody.

5. Po hodine a pol teplotu pridáme na 160°C a pokračujeme v pečení s občasným polievaním, aby sme predišli vyschnutiu. Keď sa nám vyplaví dostatok vlastnej šťavy z mäsa, mäso môžeme poliať aj ňou.

6. Hotové mäsko bude upečené po 3 hodinách. Chrumkavú kôrku dodáte bravčovému pečenému, keď posledných 20-30 minút teplotu zvýšite na 220°C.

7. Bravčové pliecko pokrájame na tenké plátky a servírujeme s teplým kapustovým šalátom, knedlíkmi či zemiakmi a vlastnou šťavou z bravčového mäska. (tip: výbornou prílohou sú žemľové knedlíky s čerstvou petržlenovou vňaťou.

[Denisa Košarišťanová]

Pridaj komentár