Kvasinky sú bežnou súčasťou ľudského tela. Pri ideálnych podmienkach žijú v rovnováhe s ostatnými baktériami a telu prospievajú. Ak však dôjde k akýmkoľvek výkyvom, ktoré vedú k ich premnoženiu, môžu spôsobiť veľa problémov.

Na vine môžu byť:

  • lieky (prevažne antibiotiká),
  • nadmerný stres,
  • fajčenie,
  • dlhodobá spánková deprivácia,
  • oslabená imunita,
  • zlý jedálniček.

Do jedálnička by ste mali pri kvasinkovej diéte zaradiť viac potravín s antimykotickými účinkami. Patrí sem napríklad cesnak, kurkuma, oregano alebo zázvor. Inšpirovať sa môžete aj nasledujúcim receptom.

Čo budeme na prípravu Malinového kefíru potrebovať?

  • neochutený kefír
  • mrazené maliny (čučoriedky, černice)
  • stévia (nemusí byť)

Ako budeme postupovať?

  1. Do kefíru rozmixujete menšiu hrsť mrazených malín (alebo čučoriedok alebo černíc).
  2. Ak chcete, môžete dochutiť stéviou.

Pridaj komentár