Kvasinky sú bežnou súčasťou ľudského tela. Pri ideálnych podmienkach žijú v rovnováhe s ostatnými baktériami a telu prospievajú. Ak však dôjde k akýmkoľvek výkyvom, ktoré vedú k ich premnoženiu, môžu spôsobiť veľa problémov.

Na vine môžu byť:
- lieky (prevažne antibiotiká),
- nadmerný stres,
- fajčenie,
- dlhodobá spánková deprivácia,
- oslabená imunita,
- zlý jedálniček.
Do jedálnička by ste mali pri kvasinkovej diéte zaradiť viac potravín s antimykotickými účinkami. Patrí sem napríklad cesnak, kurkuma, oregano alebo zázvor. Inšpirovať sa môžete aj nasledujúcim receptom.

Čo budeme na prípravu Malinového kefíru potrebovať?
- neochutený kefír
- mrazené maliny (čučoriedky, černice)
- stévia (nemusí byť)
Ako budeme postupovať?
- Do kefíru rozmixujete menšiu hrsť mrazených malín (alebo čučoriedok alebo černíc).
- Ak chcete, môžete dochutiť stéviou.