Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: 40 minút

Čo budeme na 5 pohárov (200 ml) potrebovať?
Na džem:
- 250 g broskýň (olúpaných a nakrájaných na malé kúsky)
- 300 ml bazového sirupu
- 450 ml 100 % jablkovej šťavy
- ½ balíčka Pektínu Dr. Oetker
Ako budeme postupovať?
- Na prípravu želé vložíme broskyne do hrnca.
- Pridáme bazový sirup, jablkovú šťavu a Pektín zmiešaný s 2 PL cukru.
- Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
- Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte aspoň 5 minút.
- Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj.
- Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
TIP: Poháre počas tuhnutia niekoľkokrát obrátime, aby sa kúsky broskýň rovnomerne rozmiestnili.