Náročnosť: jednoduchá príprava

Čas prípravy: 40 minút

Čo budeme na 5 pohárov (200 ml) potrebovať?

Na džem:

  • 250 g broskýň (olúpaných a nakrájaných na malé kúsky)
  • 300 ml bazového sirupu
  • 450 ml 100 % jablkovej šťavy
  • ½ balíčka Pektínu Dr. Oetker

Ako budeme postupovať?

  1. Na prípravu želé vložíme broskyne do hrnca.
  2. Pridáme bazový sirup, jablkovú šťavu a Pektín zmiešaný s 2 PL cukru.
  3. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
  4. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte aspoň 5 minút.
  5. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj.
  6. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

TIP: Poháre počas tuhnutia niekoľkokrát obrátime, aby sa kúsky broskýň rovnomerne rozmiestnili.

Pridaj komentár