Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: približne 30 minút

Čo budeme na 16 porcií potrebovať?
Na cesto:
- 250 g zmäknutého masla,
- 100 g cukru,
- 2 balíčky Trstinového cukru s rumovou arómou Dr. Oetker,
- 2 vajcia,
- 250 ml mlieka,
- 400 g polohrubej múky,
- 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker.
Na vysypanie:
- strúhaný kokos.
Ešte potrebujeme:
- elektrický ručný šľahač,
- väčšiu formu na barančeka.
Ako budeme postupovať?
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom a trstinovým cukrom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň do peny.
- Pridáme vajcia, mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka.
- Cesto nanesieme do vymastenej a kokosom vysypanej formy.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Čas pečenia: približne 60 minút
- Barančeka necháme približne 10 minút vo forme vychladnúť a potom ho opatrne vyklopíme.
Tip: Povrch barančeka môžeme pocukrovať alebo poliať polevou Dr. Oetker