Náročnosť: jednoduchá príprava

Čas prípravy: približne 30 minút

Čo budeme na 16 porcií potrebovať?

Na cesto:

  • 250 g zmäknutého masla,
  • 100 g cukru,
  • 2 balíčky Trstinového cukru s rumovou arómou Dr. Oetker,
  • 2 vajcia,
  • 250 ml mlieka,
  • 400 g polohrubej múky,
  • 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker.

Na vysypanie:

  • strúhaný kokos.

Ešte potrebujeme:

  • elektrický ručný šľahač,
  • väčšiu formu na barančeka.

Ako budeme postupovať?

  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom a trstinovým cukrom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň do peny.
  2. Pridáme vajcia, mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka.
  3. Cesto nanesieme do vymastenej a kokosom vysypanej formy.
  4. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Čas pečenia: približne 60 minút

  1. Barančeka necháme približne 10 minút vo forme vychladnúť a potom ho opatrne vyklopíme.

Tip: Povrch barančeka môžeme pocukrovať alebo poliať polevou Dr. Oetker

Pridaj komentár